Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ένα πολύ σπουδαίο άρθρο που αξίζει να το διαβάσετε για το ποιόν των υποψηφίων δημάρχων

Δικό μας σχόλιο
Αν και δεν είναι από τον δικό μας δήμο ή της ευρύτερης κεντρικής Μακεδονίας υποψήφιος σύμβουλος, εντούτοις θα δημοσιεύσουμε το άρθρο που μας έστειλε ο υποψήφιος σύμβουλος κ.Νίκος Καλογήρου, διότι θεωρούμε ότι δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα και
ονομάζει τα πράγματα με το όνομά τους. Αν και δε τον γνωρίζουμε του ευχόμαστε καλή επιτυχία

Άρθρο του Νίκου Καλόγηρου. Ανεξάρτητου Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βόλου






Τις προάλλες ήμουν σε μια παρέα με έναν νέο, υποψήφιο πολιτικό και καθώς κουβεντιάζαμε, Προσπαθούσα να διακρίνω την καινοτομία στην έκφραση και στον πολιτικό του λόγο. Μάταια. Κάποια στιγμή πίστεψα ότι συζητούσα με τον "βουλευτή Καλοχαιρέτα".


"Τι ομάδα είσαι?" Με ρωτάει.


"Δεν είμαι" του απαντάω, "Είμαι φίλαθλος, όχι οπαδός".


Τι ήταν να το πώ αυτό!! Ο τύπος, φανατικός Ολυμπιακός μου λέει με σιγουριά:


"Παναθηναϊκός είσαι". ψάχνω λοιπόν κι εγώ να βρω την ταμπέλα πάνω μου που λέει "Παναθηναϊκός".


"Γιατί δηλαδή Παναθηναϊκός? γιατί όχι ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ?"


"Γιατί αν ήσουν ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ δεν θα ντρεπόσουν να το πεις" . Και έχω μείνει στήλη άλατος! 


Η κουβέντα συνεχίζετε και πάμε στα πολιτικά. Εκεί τα πράγματα είναι πιο απλάΕίσαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, Κεφαλαιοκράτης, φασίστας, δεξιός. Είσαι Κατά, Συριζαίος, κομμουνιστής αριστερός. Εισαι "ντεμί σεζον"? Εισαι Δημαρ, Πασοκ κλπ. Είσαι, είσαι..... Τρελάθηκα. Διαπίστωσα ότι αυτού του είδους οι άνθρωποι νιώθουν τρελή ανασφάλεια, αν δεν βλέπουν μια ταμπέλα πάνω σου, φοβούνται ότι δεν ξέρουν με ποίον έχουν να κάνουν.


Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να βλέπεις νέους ανθρώπους να "Αδωνιδοποιούνται"και αναφέρομαι στον γνωστό πολιτικό γιατί είναι και ο πρώτος ταμπελάκιας!


Αν πεις σε κάποιον από αυτούς, ότι δεν είσαι κομματικοποιημένος αλλά πολιτικοποιημένος, όχι οπαδός αλλά φίλαθλος, όχι αριστεροδεξιοκεντρόος αλλά απλώς Ελληνας, Τότε σε βλέπει σαν να είσαι ο σατανάς!! απεταξάμην ρε!! κι αυτό γιατί χωρίς ταμπέλα δεν έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν με ποιόν έχουν να κάνουν.  


Οι ταμπελοποιήσεις είναι πρακτικές του παρελθόντος. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, οι ιδεολογίες έχουν διευρυνθεί και αλλοιωθεί και τελικά οι παλαιού τύπου ταμπέλες δεν ισχύουν πια. Άντε να πείσεις τώρα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα ή ότι η Δημαρ είναι αριστερό κόμμα. Η ότι η Ν.Δ. είναι φιλελεύθερο κόμμα και προάγει την υγιή επιχειρηματικότητα. Μην τρελαθούμε κιόλας, δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά. Τα πράγματα έχουν αλλάξειΤα ιδεολογικά σύνορα έχουν καταργηθείΑνοίξτε το μυαλό σας, Πολίτες και Πολιτικοί γιατί οι "ταμπέλες" έχουν μεγάλη ευθύνη για τον πάτο που έχουμε πιάσει. Και για να μην παρεξηγούμαι, δεν αναφέρομαι τόσο στον οικονομικό πάτο, όσο στον κοινωνικό, ιδεολογικό, πολιτιστικό, στην απαξίωση των θεσμών.


Καταργήστε τις ταμπέλες και ασχοληθείτε με την ουσία! Περισσότερα μας ενώνουν, παρά μας χωρίζουν.


ΌΛΟΙ ΔΙΚΟΊ ΜΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ!