Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... E.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ
Στην Πιερία με διοργανωτή την Ε.Π.Σ.Π.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Στις κατηγορίες Παίδων και Νέων
       Η επιλογή της Πιερίας και η ανάθεση μιας ακόμα αξιόλογης διοργάνωσης ευθύνης της Ε.Π.Ο. στην Ε.Π.Σ. Πιερίας, αποτελεί δικαίωση και επιβράβευση του παραγωγικού έργου που επιτελείται τελευταία στον δευτεροβάθμιο θεσμό του Πιερικού ποδοσφαίρου.
       Συγκεκριμένα το διάστημα από 13 έως 16 Απριλίου 2014 στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης θα διεξαχθεί η Τρίτη και τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων στις κατηγορίες Παίδων ( γεννηθέντες τα έτη 2000-2001 ) και Νέων ( γεννηθέντες 1998-1999 ), το μέχρι πρότινος γνωστό ως το πρωτάθλημα των μικτών ομάδων των ενώσεων ποδοσφαίρου.
       Το πρωτάθλημα αυτό ιδιαιτέρως αξιόλογο, υλοποιήθηκε από την Ε.Π.Ο. μετά από πρόταση και εισήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος και των συνεργατών του προπονητών Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου.
       Δίνει την ευκαιρία στους Εθνικούς προπονητές να επιλέξουν τους ικανότερους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στη συνέχεια στελεχώνουν τα Εθνικά συγκροτήματα των Παίδων και Νέων.
       Στην τρίτη και τελευταία φάση θα συμμετάσχουν οι 4 αντιπροσωπευτικές ομάδες των δύο κατηγοριών που προέκυψαν μετά από περιφερειακούς αγώνες.      
       Οι πρωταθλητές των περιφερειακών αγώνων ( β΄ φάση ) διαμόρφωσαν τις ομάδες με γεωγραφική εκπροσώπηση ( Βορράς-Κεντρική Ελλάδα-Νότος-Νησιά ) αφού πρώτα προεπιλέχθηκαν και αναδείχθηκαν (α΄ φάση ) από τις 52 ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας.
       Οι συναντήσεις που θα φιλοξενηθούν στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης από 13 έως 15 Απριλίου 2014 θα διεξαχθούν των Παίδων στις 3:00 μ.μ., των Νέων στις 5:30 μ.μ., ενώ οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν την Μ. Τετάρτη 16-4-2014 των Παίδων στις 10 το πρωί και των Νέων στις 12:30 το μεσημέρι.
       Οι αγώνες διέπονται και διεξάγονται με τις απαιτήσεις και τους κανόνες της UEFA. Λόγω του ενδιαφέροντος θα τους παρακολουθήσουν προπονητές και μάνατζερ μιας και αυτές οι κατηγορίες προδιαγράφουν το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
       Είναι αξιόλογο να επισημάνουμε ότι η Πιερία θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει για πέντε ημέρες, 180 ποδοσφαιριστές αλλά και σημαντικό αριθμό προπονητών, συνοδών και γονέων των αθλουμένων.
       Η εκτίμηση που τρέφει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ προς την Ε.Π.Σ. Πιερίας και η ικανότητα των ανθρώπων της ένωσης να αναλαμβάνουν και να υλοποιούν αξιόλογες εκδηλώσεις, συμβάλλουν στη διαφήμιση της Πιερίας και στην έμμεση στήριξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

       Γιατί απλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα άθλημα. Είναι το σημαντικότερο κοινωνικό φαινόμενο.