Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ας πούμε ένα "φτάνει πια" στους κάθε Γεωργιάδηδες!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φάκα
Τα τελευταία χρόνια οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις έχουν διαλύσει κυριολεκτικά το σύστημα υγείας. Λόγω της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που επιβλήθηκαν στις
ιατροφαρμακευτικές δαπάνες πολλοί  δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που είναι απαραίτητα για την υγεία τους, αλλά και να έχουν μια απλή περίθαλψη. Ουσιαστικά η πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν υγεία έχει καταργηθεί!

Στην Κατερίνη, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, δημιουργήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μαζί με τους «Γιατρούς του Κόσμου» το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο "Αλέκος Φτίκας" στον Καπνικό\Σταθμό Κατερίνης. Οι εθελοντές όμως παρόλο τον ενθουσιασμό και την διάθεση να προσφέρουν νιώθουν μόνοι.

Η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να ενισχύσει υλικά και να στηρίξει ηθικά αυτούς τους εθελοντές που έστησαν από το μηδέν αυτό το κοινωνικό φαρμακείο. Ίσως επειδή ακολουθούν το δόγμα του Άδωνη Γεωργιάδη που είχε δηλώσει "«δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, δεδομένων των συνθηκών»".

Γεμίσαμε Γεωργιάδηδες!

Πρέπει να επιλέξουμε επιτέλους έναν άλλο δρόμο!

Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε έμπρακτα τις ομάδες και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται με στόχο τη διεύρυνση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης. Πρέπει επιτέλους να ιδρυθεί το Γραφείο Στήριξης Εθελοντικών Οργανώσεων και Δομών Αλληλεγγύης, που είχε υποσχεθεί η σημερινή δημοτική αρχή αλλά ουδέποτε υλοποίησε.

Ο Δήμος θα πρέπει να αποτελέσει το ανάχωμα στην ραγδαία επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης και στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανέργων, των φτωχών και των χρόνια πασχόντων. Για αυτό θεσπίζουμε την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αποκλειστικό έργο την ασπίδα προστασίας των δημοτών μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!


Γιάννης Φάκας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον "Άλλο δρόμο" με
υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Γιαννούλη