Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Επίσκεψη της Νιόβης Παυλίδου στις Σέρρες

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Η λύση βρίσκεται στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία

Η εξωστρέφεια και η καινοτομία αποτελούν το σίγουρο δρόμο για βιώσιμη ανάπτυξη και διατήρηση των θέσεων εργασίας” τόνισε η επικεφαλής του
συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου κατά τη σημερινή της επίσκεψη σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες του Νομού Σερρών.
Συγκεκριμένα η κα Παυλίδου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ στην περιοχή της Ηράκλειας η οποία προσφέρει διέξοδο στις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων των Σερρών και έναν σημαντικό πυρήνα απασχόλησης των κατοίκων. Στη συνέχεια μετέβη στη βιομηχανική ζώνη των Σερρών όπου επισκέφθηκε τις ισχυρά εξαγωγικές μονάδες διατροφής “Χρυσό” και κατασκευής επίπλων “Δρομέας” καθώς επίσης και την εταιρία εμπορίας μπαταριών ΒSA, οι οποίες, παρά την οικονομική στενότητα, αποτελούν φωτεινά παραδείγματα βιωσιμότητας μέσα από τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό.


Παράλληλα η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου έκανε επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας του προϊόντος “Σπιρουλίνα” η οποία αποτελεί υπόδειγμα καινοτομικής και βιώσιμης επένδυσης. Στη συζήτηση που είχε η κα Παυλίδου με τους εκπροσώπους της εταιρίας τέθηκε το θέμα των νέων εμπορευματικών δρόμων που έχει ανάγκη η χώρα μας για τα προϊόντα της και την ανάγκη ουσιαστικής συνδρομής της πολιτείας. Ακόμη τονίσθηκε η αναγκαιότητα για εκτενείς ελέγχους και η κατοχύρωση της ποιότητας του συγκεκριμένου προϊόντος λόγω του σκληρού διεθνούς ανταγωνισμού.


Η Νιόβη Παυλίδου, η οποία συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σερρών Χρήστο Βουλγαρίδη, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Θανάση Λαγούδη και Βασιλική Βάκα και τον εκπρόσωπο του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Δημήτρη Κουκούτση, είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Ηράκλειας Kλεάνθη Κοτσακιαχίδη με τον οποίο συζήτησαν το ζήτημα της αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής.


Ακολούθησε η επίσκεψη στον δήμαρχο Σιντικής Απόστολο Καρύδα και η ξενάγηση σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, όπου παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θωμάς Ανδρεάδης και Πολύκαρπος Ταμπουλίδης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιού Σιδηροκάστρου (ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες) όπου, σε συνομιλία με το προσωπικό, αναδείχθηκε η μεγάλη αναγκαιότητα στρατηγικής αντιμετώπισης των προνοιακών ζητημάτων για βαρέως πάσχοντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενος στο ίδρυμα τόνισε ότι προσβλέπουν στη δημιουργία ανάλογης αρχής με το παλαιό ΠΙΚΠΑ.
Η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου έδωσε επίσης συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου παρουσίασε τους υποψηφίους της περιφερειακής ενότητας Σερρών, εγκαινιάζοντας και επισήμως, την έναρξη του προεκλογικού αγώνα στις Σέρρες. Στη συνέντευξη, παρουσία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Σερρών Χρήστου Βουλγαρίδη αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων των Σερρών - οι μάλιστα εξέφρασαν τη στήριξή τους στη Νιόβη Παυλίδου- υπογράμμισε τη διαρκή επαφή που έχει με τους εκπροσώπους του Νομού για τη λεπτομερή διαμόρφωση αναπτυξιακών προτάσεων.