Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Αυτές είναι οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Μάθετε ποιες είναι οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα σύμφωνα με το Great Place to Work Institute Hellas
Μέσα από την έρευνα Best Workplaces, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, διακρίνονται φέτος 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:
Ειδικότερα, οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2014 είναι οι εξής:
Δέκα (10) «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 251 εργαζόμενους και πάνω: Mondelēz BU Greece, Pfizer Hellas, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Nestlé Hellas, PepsiCo- Tasty Foods, Schneider Electric, ΜΗΤΕΡΑ, Β. Καυκάς ΑΕ, DIXONS South-East Europe (Κωτσόβολος).
Δέκα (10) «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους: JTI, XEROX Hellas, Microsoft Hellas, MARS Hellas, DIAGEO Hellas, Amgen Hellas, Barilla Hellas, Roche Hellas, Genesis Pharma, Data Communication.
Τέσσερις (4) «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους: SAS Institute, Hellas Direct, Edenred, Royal Canin Hellas.
Η αξιολόγηση των εταιρειών στο πλαίσιο της έρευνας Best Workplaces ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014. Συνολικά συμμετείχαν 54 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 29.620 εργαζόμενους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στη φετινή έρευνα ανήλθε στους 10.959.
Το Great Place to Work με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 45 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία έχει αφιερωθεί για πάνω από 25 χρόνια στο «χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να μεταμορφώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον».
Το Great Place to Work για να διαμορφώσει τη λίστα των Best Workplaces στην Ευρώπη και τις αντίστοιχες εθνικές λίστες σε περισσότερες από 45 χώρες στον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και το ερωτηματολόγιο Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)