Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και καταστολή της εν γένει παραβατικότητας και τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας

Κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα
Κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εν γένει παραβατικότητας, του εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των υφισταμένων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους χθες (09.04.2014) στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
  • από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, στις Σέρρες, 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, στην Έδεσσα Πέλλας, 29χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένο με τρίμματα καπνού συνολικού μικτού βάρους 1,5 γραμμαρίων .
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, στην Έδεσσα Πέλλας, 30χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένο με τρίμματα καπνού, συνολικού μικτού βάρους 1,5 γραμμαρίων, καθώς και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3 γραμμαρίων.
  • από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, στην Πέλλα, δύο ημεδαποί ηλικίας 34 και 46 ετών, διότι προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου έριξαν στο έδαφος από το παράθυρο του συνοδηγού του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 38,6 γραμμαρίων. Οι ανωτέρω συσκευασίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.
  • από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, στα Γιαννιτσά Πέλλας, 28χρονη ημεδαπή, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων και μία συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων.
  • από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε έναμικρόδεμα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 5,9 γραμμαρίων.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης της Κας. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
  • από αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Σερρών, δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.