Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό... Της Αναστασίας Τερζή

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό…
Αυτός ο βουλευτής που έβαλε την υπογραφή του στο περίφημο μνημόνιο κι εσύ χάνεις κάθε μέρα και λίγο από την αξιοπρέπειά σου.
Αυτός ο βουλευτής που είπε ΝΑΙ στην παραχώρηση της Δημόσιας Οδού , και καταδίκασε εσένα
σε εγκλωβισμό και τον τόπο σου σε μαρασμό.
Αυτός ο βουλευτής που ενώ λίγα χρόνια πριν πανηγύριζε ανακοινώνοντας την εγκατάσταση του κέντρου αποκατάστασης στον τόπο σου ,σήμερα εθελοτυφλεί ,σφυρίζει αδιάφορα στην υπολειτουργία –ερήμωση του Κέντρου Υγείας .
Αυτός ο βουλευτής που ενώ πέρασε από τον χώρο του αθλητισμού σε άφησε να αγωνιστείς μόνος σου για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου κλειστού γυμναστηρίου για το οποίο καμάρωνες.
Αυτός ο βουλευτής ήρθε στο χωριό σου, για να σου υποδείξει με την δύναμη της υπεροψίας που από σένα αντλεί, ποιος είναι ο άξιος που θα διοικήσει τον τόπο σου. Ήρθε να συστρατέυσει τους δημότες , δείχνοντας τον δρόμο της δικής του λογικής: της λογικής του μνημονίου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η λογική της εφαρμογής της Νέας  Αυτοδιοικητικής  Μεταρρύθμισης η οποία θα εξαφανίσει τους όποιους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και δυνατότητες υπήρχαν στην χώρα μας.
Η λογική που οδηγεί ή στην χρεοκοπία των Δήμων ή στην αγκαλιά των ΣΔΙΤ ξεπουλώντας ότι τους ανήκει.
Η λογική που οδηγεί σε αδιέξοδο τους παιδικούς κ βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι μην έχοντας τα κατάλληλα κονδύλια ,υπολειτουργούν και μοιραία δεν θα δέχονται αιτήσεις γονέων.
Η λογική που οδηγεί στην απογύμνωση των αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων δημιουργώντας προβλήματα σε υπηρεσίες των ΚΕΠ, βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, και τομείς της καθαριότητας.
ΑΥΤΟΝ  ΤΟΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ  που ΞΑΦΝΙΚΑ φάνηκε στο χωριό θα αφήσεις να διαχειριστεί την τύχη των παιδιών μας και να αποφασίσει για το τί ΔΗΜΟ  θέλουμε ΕΜΕΙΣ;

Αναστασία Τερζή
Κάτοικος Πύδνας-Κολινδρού