Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα του Δ. Δίου - Ολύμπου για στήριξη τοπικών αγροτικών προϊόντων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
 ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΠ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΚΑΜΠΙΝΓΚΣ, ΕΒΕ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΓΗΣ.

Καταλόγους με στοιχεία αγροτών (ονοματεπώνυμα, προϊόντα που διαθέτουν, περιοχές κατοικίας τους και τηλέφωνα) οι οποίοι
δραστηριοποιήθηκαν σε λαϊκές αγορές του δήμου το έτος 2013 αλλά και στοιχεία κατεχόντων παραγωγικές άδειες υπαίθριου εμπορίου, κατά την περσινή χρονιά, θα παραδοθούν σε τουριστικούς επιχειρηματίες της Πιερίας καθώς και σε φορείς τους, με σκοπό να προμηθεύονται προϊόντα όχι από άλλες περιοχές ή από το εξωτερικό αλλά από τον τόπο τους.
Η δράση αυτή εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά ύστερα από πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου Δίου-Ολύμπου, Πέτρου Κιάφα.
«Μια τέτοια σχέση μεταξύ τοπικών επιχειρηματιών και ντόπιων παραγωγών αγροτικών προϊόντων είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ενισχύσει, σε σημαντικό βαθμό, την τοπική οικονομία δεδομένου ότι τα χρήματα που φέρνουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Πιερίας στην περιοχή μας, αυτά τα χρήματα θα μένουν και στον νομό και θα ανακυκλώνονται προς όφελος όλων», δήλωσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κιάφας επισήμανε ότι «σε εποχή συνεχιζόμενης κρίσης που διέρχεται η χώρα αλλά και η περιοχή, μια τέτοια ενέργεια, εφόσον βέβαια συνεχίσει να υλοποιείται από σημαντικό αριθμό ντόπιων επιχειρηματιών, θα δώσει τη δυνατότητα να μη φεύγουν τα χρήματα εκτός νομού αλλά να κυκλοφορούν στην τοπική αγορά. Και βέβαια, τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να συμβάλλουν σε μια νέα αλλά και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας».
ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο δήμος Δίου-Ολύμπου καλεί από σήμερα κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή μεμονωμένα κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία στους χώρους του τουρισμού, της εστίασης κλπ, να αποστέλλει είτε φαξ (στο 2352 350 128) είτε e-mail (στην ηλεκτρονική διεύθυνση dtypou@dion-olympos.gr), υπόψιν Ανδρέα Γαλανού, με τα όποια στοιχεία διαθέτει (επίθετο, όνομα, διεύθυνση, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, φαξ,e-mail, ιστοσελίδα κλπ) προκειμένου να του αποσταλούν οι σχετικοί κατάλογοι.
Τέλος, καλούνται οι τοπικοί παραγωγοί του Δ.Δίου-Ολύμπου, τα ονόματα των οποίων δεν περιλαμβάνονται στους σχετικούς καταλόγους, να αποστέλλουν τα στοιχεία τους είτε με φαξ (στο 2352 350 128) είτε μεe-mail (στην ηλεκτρονική διεύθυνση dtypou@dion-olympos.gr), υπόψιν Ανδρέα Γαλανού, ή και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2352 350 126 και6944 527 670 (για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία), ώστε τα στοιχεία τους να συμπληρωθούν στους ήδη υπάρχοντες καταλόγους.
Τέλος, ο δήμος Δίου-Ολύμπου αφού εξασφαλίσει τα απαραίτητα στοιχεία θα τα στείλει και στην ένωση ξενοδόχων Πιερίας, σε ξενοδόχους του νομού καθώς και στο επιμελητήριο, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες στους χώρους του τουρισμού, της εστίασης.