Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ο Θάνος Πετρόπουλος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του Χρ.Γιαννούλη "Κατερίνη Άλλος Δρόμος"

Γεννήθηκα στο Δοξάτο Δράμας και διαμένω τα τελευταία δώδεκα χρόνια στην Κατερίνη.
Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ξεκίνησα την καριέρα του το 1993, συμμετέχοντας στα πρωτοποριακά προγράμματα
αποασυλοποίησης και επανένταξης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές στην κοινότητα, στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, όπου διετέλεσα και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικής Αποκατάστασης.
Από το 2002 εργάζομαι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου και στις αποκεντρωμένες αποκαταστασιακές δομές, συμμετέχοντας στη διαδικασία μετασχηματισμού του  σε πρότυπο δίκτυο παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Από το 2007 έχω αναλάβει το τμήμα φυσικής αγωγής στο Κέντρο Ημέρας «Τέσσερις Εποχές» υποστηρίζοντας καθημερινά τα μέλη του Κέντρου στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησής τους.
Είμαι παντρεμένος και έχω έναν γιο 11 χρονών.
Ασχολούμαι ενεργά με τα κινήματα αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συμμετέχοντας στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, καθώς και σε συλλογικές δράσεις για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Σε μια εποχή που η πλειοψηφία των πολιτών δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση, πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να στέκεται αρωγός στα κινήματα αλληλεγγύης και σε όλες τις δράσεις που έχουν ως στόχο την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη και την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η τοπική αυτοδιοίκηση ως βασικός πυλώνας της άμεσης δημοκρατίας πρέπει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο στο να κινητοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να διαμορφώσουν τις συνθήκες για μια πόλη που οι ανθρώπινες ανάγκες θα βρίσκονται στο επίκεντρο.    
Μόνο με ενεργούς πολίτες και συλλογικές διαδικασίες μπορούμε να ονειρευόμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο δημοτικός συνδυασμός ‘’άλλος δρόμος’’ με υποψήφιο Δήμαρχο το Χρήστο Γιαννούλη καλύπτει τις προσδοκίες μου για ένα Δήμο μετερίζι άμεσης δημοκρατίας και αλληλεγγύης, ένα Δήμο όπου οι ανάγκες των πολλών θα είναι σε συνεχή σύγκρουση με τα συμφέροντα των (λίγων κι εκλεκτών) και συμμετέχω ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Κατερίνης.   

Είμαστε ρεαλιστές. Θέλουμε το αδύνατο.!

Θάνος Πετρόπουλος