Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ο Στουρνάρας τους εξήγησε... τι εστί τσίπουρο!

Μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Ούτε στο πονηρό... Ο σκοπός του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ήταν ιερός. Όλα έγιναν για το ελληνικό τσίπουρο. Και το φόρο του... 

Η τρόικα πίστευε πως το τσίπουρο είναι κάτι σαν το ουίσκι, που να νοιώσουν; Και το φορολογούσαν ανάλογα. Και αφού με τεχνοκρατικούς όρους ο Γιάννης Στουρνάρας δε μπόρεσε να τους πείσει, αποφάσισε να επιστρατεύσει την... ελληνική φιλοξενία.

Η ευκαιρία του δόθηκε στο δείπνο που παρατέθηκε στους υπουργούς Οικονομικών που βρίσκονται στην Αθήνα για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε κάθε τραπέζι μπροστά από κάθε υπουργό να υπάρχει και ένα μπουκάλι τσίπουρο (και χωρίς και με γλυκάνισο) και μία παγοθήκη.

Δίπλα στο μπουκάλι από το τσίπουρο να υπάρχει ένα φυλλάδιο γραμμένο στη γλώσσα κάθε υπουργού Οικονομικών με το οποίο θα εξηγείται τι εστί τσίπουρο, με ποια φαγητά συνοδεύεται, ποιες είναι οι ιδιότητές του και γιατί πρέπει ως ελληνικό προϊόν να φορολογείται όπως το... ούζο.

http://www.newsit.gr