Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Στοχευμένοι έλεγχοι στην πόλη της Κατερίνης Πιερίας για την καταπολέμηση της επαιτείας και τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων

Βεβαιώθηκαν έξι (6) πταισματικές παραβάσεις για επαιτεία, ενώ συνελήφθη μία υπήκοος Βουλγαρίας για καταδικαστική απόφαση για επαιτεία
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της
εν γένει παραβατικότητας, την καταπολέμηση της επαιτείας, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους χθες (05.04.2014) στην πόλη της Κατερίνης.
Συγκεκριμένα:
  • κατά τη διενέργεια ελέγχων σε κεντρικές οδούς της πόλης βεβαιώθηκαν σε βάρος έξι (6) ατόμων, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Βουλγαρίας και μία (1) ημεδαπή, ισάριθμες πταισματικές παραβάσεις για το αδίκημα της επαιτείας.
  • συνελήφθη μία υπήκοος Βουλγαρίας 76 ετών σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Πταισματοδικείου Κατερίνης, με την οποία καταδικάσθηκε σε κράτηση 10 ημερών, για επαιτεία.
Οι σχετικές δικογραφίες για τις πταισματικές παραβάσεις θα αποσταλούν στον κ. Δημόσιο Κατήγορο Πταισματοδικείου Κατερίνης, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.