Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τελετή Αγιασμού από το νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, προσκάλεσε  τους εργαζομένους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  στην τελετή Αγιασμού
που τέλεσε  ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014,  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Στη συνέχεια ο  νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ.  Γεώργιος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: ΄΄ Η ΖΩΗ ΜΕ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ΄΄  και παρουσίασε σχετικό  οπτικοακουστικό – φωτογραφικό υλικό από το ιεραποστολικό του  ταξίδι στην Αφρική, προβάλλοντας τον τρόπο ζωής των παιδιών της Αφρικής -που μαστίζονται από υποσιτισμό, φτώχεια και αρρώστιες-τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών κ.λπ. Παράλληλα, διηγήθηκε  τις προσωπικές του εμπειρίες από τη συναναστροφή με τα παιδιά και την ανιδιοτελή  αγάπη και την ευγνωμοσύνη  που εισπράττει, ενώ αναφέρθηκε και στα κηρύγματα, τις διδασκαλίες και τις βαπτίσεις που με ΄΄ δίψα΄΄ επιθυμούν να παρακολουθήσουν- συμμετάσχουν με πίστη και αφοσίωση στον ορθόδοξο χριστιανισμό. Ο νέος Μητροπολίτης προσέφερε στους υπαλλήλους το ενθύμιο της ενθρόνισης και τους ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα.


Το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο εξήρε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που εξέφρασε τη στήριξή της στις φιλανθρωπικές δράσεις της ελληνικής Εκκλησίας, την πρόθεσή της  να  συμβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στις ανάγκες και ενέργειες του επόμενου  ιεραποστολικού ταξιδιού  αλλά και τις ευχαριστίες της στο Μητροπολίτη για ΄΄ το μάθημα ζωής΄΄ που τους δίδαξε μέσα από την προβολή του υλικού. 


Ακολούθως, η κ. Μαυρίδου  αντάλλαξε ευχές με τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  για Ευλογημένο Πάσχα, μεταδίδοντας το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, την αγάπη, την ελπίδα και την αισιοδοξία.