Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Δωρεάν διακοπές για 120.000 εργαζόμενους και ανέργους

Δωρεάν διακοπές για 120.000 εργαζόμενους και ανέργους μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως τις 30 Ιουνίου
2015 και θα κοστίσει 10 εκατ. ευρώ.
Η διάρκεια διαμονής ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα αρχίσουν μετά την έκδοση της Δημόσιας Πρόσκλησης, που αναμένεται μέσα στον μήνα. 

Δικαιούχοι του προγράμματος 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν συμπληρώσει, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, οι άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δυο μηνών ή 50 ημερήσια επιδόματα καθώς και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του ΟΑΕΔ.
Εκτός από τους δικαιούχους, ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων ή τα τέκνα τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, ηλικίας από πέντε έως 24 ετών, καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Ακόμη, οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς και οι συνοδοί των δικαιούχων ή των ωφελουμένων όταν υπάρχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όσοι είχαν επιλεγεί, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος πέρυσι, ανεξάρτητα από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εκτός εάν πρόκειται για άτομα με αναπηρία. Εξαιρούνται επίσης, και όσοι είναι δικαιούχοι σε ανάλογο πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

http://www.rthess.gr/