Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Προγραμματισμένες εργασίες βελτίωσης στο 2ο χλμ της 15ης Ε.Ο Βρύας - Ρητίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προγραμματισμένες- βάση του σχεδιασμού έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- εργασίες βελτίωσης της 15ης Ε.Ο Βρύας - Ρητίνης στο 2ο  χλμ  στο σημείο,  όπου ο δρόμος έχει υποστεί
κατολίσθηση.

Σκοπός των εργασιών είναι η βελτίωση της βατότητας του δρόμου και η οριστική αποκατάσταση, βάση της εγκριθείσας προς προκήρυξη μελέτης αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στο συγκεκριμένο σημείο, αντιμετωπίζοντας τα κρίσιμα τεχνικά ζητήματα,  που παρουσιάζει αυτός ο δρόμος.


Στην περιοχή της κατολίσθησης πραγματοποιούνται καθημερινά αυτοψίες της υπάρχουσας κατάστασης για την αποφυγή οδικών τροχαίων ατυχημάτων και την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι προγραμματισμένες εργασίες αφορούν την :  ομαλοποίηση του δρόμου εκατέρωθεν του σημείου της κατολίσθησης, την αποφόρτιση της κατολισθαίνουσας ζώνης με την απομάκρυνση των κατολισθέντων γαιών και τη διαμόρφωση των απαραίτητων γεωμετρικών χαρακτηριστικών στην κατολισθαίνουσα ζώνη, για να ολοκληρωθούν οι σχεδιασμένες εργασίες που θα δώσουν την τελική βέλτιστη λύση όπως είναι τα τεχνικά έργα (υδραυλικά, διαμόρφωση πρανών) και οι  γεωερευνητικές εργασίες.


Η εκτέλεση των εργασιών γίνεται με βάση τις απαιτήσεις και τις αρχές του βέλτιστου σχεδιασμού που απαιτούνται σε περιοχές όπου υπάρχει εκδήλωση κατολισθητικού φαινομένου και του γεγονότος ότι στην παραπάνω ευρύτερη περιοχή παρατηρούνται και κατολισθήσεις. Η χρονική εξέλιξη του έργου σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται απ’ τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόοδο του έργου με βαριά μηχανήματα (χωματουργικά).

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κατά την εκτέλεση των εργασιών προβαίνει σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες ώστε να μη διακόπτεται η κυκλοφορία της επαρχιακής οδού,  πέρα των απαραιτήτων διακοπών για μικρό χρονικό διάστημα, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο δρόμος μετά το πέρας των ημερήσιων εργασιών δίνεται στην κυκλοφορία παρέχοντας άνετη προσπέλαση του σημείου, με την απαιτούμενη ταχύτητα ασφαλείας.