Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Στουρνάρας: "Άδειασε" τον Θεοχάρη και προανήγγειλε κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από το 2015

Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών για τη φοροδιαφυγή και τη σταθεροποίηση της οικονομίας
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Αντέννα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως δεν είναι ευχαριστημένος, καθώς, όπως είπε, το βάρος πέφτει στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα «μεσαία και μεγάλα ψάρια».
«Μεγάλη μάχη θα δοθεί στη φοροδιαφυγή. Εκεί δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχω όμως την αίσθηση ότι συνήθως κυνηγάμε τους συνήθεις ύποπτους, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες. Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτά που λέμε μεσαία και μεγάλα ψάρια, αυτά που φοροδιαφεύγουν και ζουν εις βάρος των υπολοίπων» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές, αφού ο κόσμος, όπως τόνισε, έχει κατανοήσει ότι μετά τις δυσκολίες και τις τεράστιες θυσίες, τώρα τελείωσαν τα δύσκολα, και επεσήμανε πως η οικονομία αναπτύσσεται με αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.
Σύμφωνα με τον υπουργό, με τη σταθεροποίηση της οικονομίας ανοίγει ο δρόμος και για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η μείωση των συντελεστών φορολόγησης και η ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Στο ιδανικό σενάριο της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, θα επιβληθεί φέτος για τελευταία φορά. Άλλωστε, στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που καλύπτει την περίοδο έως το 2017, δεν έχουν προβλεφθεί από το 2015 και μετά έσοδα από την έκτακτη εισφορά.
Στο εναλλακτικό σενάριο, αν υπάρξουν αποκλίσεις στις προβλέψεις ανάπτυξης και εσόδων για απρόβλεπτους παράγοντες και δεν καμφθούν οι ενστάσεις της τρόικας, η έκτακτη εισφορά ενδέχεται να παραταθεί ίσως με μειωμένους συντελεστές και για το 2015.
Κεφαλογιάννης: "Ο Θεοχάρης έχει εκνευρίσει πολύ κόσμο"
"Ο κ. Θεοχάρης έχει εκνευρίσει με τη στάση του πάρα πολύ κόσμο, όχι μόνο τις καθαρίστριες", σχολίασε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον Ant1 ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και πως "έχουμε ενα θέμα εκεί το οποίο πρέπει να δούμε".
Ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε επίσης, πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προσπαθεί να διαχωρίσει τις συγκεκριμένες καθαρίστριες, από μια διαδικασία που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει.