Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΕΛΗΞΕ ΤΟ 39ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΟΤΕ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... SFIX PRESS
         Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Πιερία

ΤΟ 39Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΟΤΕ

                      Το επόμενο φιλοξενείται στη Μυτιλήνη


     Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αποχώρησαν από την Πιερία οι σύνεδροι που εκπροσώπησαν τα πολιτιστικά κέντρα εργαζομένων του ΟΤΕ και αντιπροσώπευσαν κάθε γωνιά της Ελλάδας με τη συμμετοχή τους στο 39ο συνέδριο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης ΟΤΕ.

     Ο Νομός Πιερίας φιλοξένησε τις φετινές εργασίες ενός συνεδρίου που υλοποιεί τη φιλοσοφία των πολιτιστικών ανησυχιών των εργαζομένων στον κορυφαίο οργανισμό των τηλεπικοινωνιών, με κατευθυντήρια αναφορά «Κάθε τόπος-μια ιστορία».

     Ο πλουραλισμός, η πολυποικιλία και η ποιότητα των εκδηλώσεων χαρακτηρίζουν το απαύγασμα του πολιτιστικού τετραημέρου με τους επισκέπτες να εκφράζονται με τα θετικότερα λόγια για το σύντομο ταξίδι τους στην Πιερική γη. Ταξίδι αναμνήσεων μιας και ο διοργανωτής το Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ Πιερίας ως καλός οικοδεσπότης φρόντισε για την αρτιότητα του συνεδρίου και την ευχάριστη διαμονή των συνέδρων.

     Οι εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, οι ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές θαυμάσιου φυσικού κάλλους, οι βραδιές μουσικής πανδαισίας και οινογνωσίας, διάνθισαν το διάστημα από 7 έως 10 Μαΐου 2014 τις εργασίες του 39ου συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης του ΟΤΕ.

     Παράλληλα ομάδα Ελλήνων Ολυμπιονικών επισκέφθηκε σχολεία της περιοχής αναπτύσσοντας το πνεύμα και την ιδέα του Ολυμπισμού.

     Με τους συνέδρους εντυπωσιασμένους να εκφράζονται με τα ευμενέστερα σχόλια από το αφιέρωμα για τα 200 χρόνια της Φιλικής Εταιρείας  που απόλαυσαν στο Αλεξάνδρειο και το οποίο παρουσίασε η Ε.Π.Μ. Κατερίνης συνοδεία τεσσάρων χορωδιών και πολυπληθούς ομάδας συντελεστών, αλλά και την αξιόλογη από κάθε πλευρά συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Κώστα Μακεδόνα, ολοκληρώθηκε το περίγραμμα του προγράμματος εκδηλώσεων.

     Με τη λήξη του 39ου συνεδρίου οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Κέντρων ανέδειξαν την Μυτιλήνη ως την πόλη που θα φιλοξενήσει το 40ο συνέδριο της Π.Ε.Ε. ΟΤΕ.

     Το συντονισμό των εκδηλώσεων αλλά και των συνεδριακών διαδικασιών είχε το Πολιτιστικό κέντρο ΟΤΕ Πιερίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτριο Παπαργυρίου, που φρόντισε για την κάθε είδους διευκόλυνση, υποστήριξη και ευχάριστη διαμονή των επισκεπτών. Ο ίδιος δηλώνει: «Θεωρώ ότι πετύχαμε να αναδείξουμε τις πολιτιστικές ανησυχίες των συναδέλφων μας, όσο και την ιστορία του τόπου μας. Είναι μια ιστορία που αποτελεί οικουμενικό σύμβολο. Η Πιερία εκφράζει μια ιστορία γεμάτη πνευματικές και ηθικές αξίες. Μια ιστορία κοιτίδα πολιτισμού. Ευχαριστώ όλους όσους μας βοήθησαν και μας συμπαραστάθηκαν. Πιστεύω ότι ικανοποιήσαμε όλες τις πολιτιστικές απαιτήσεις».