Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Όσο στοιχίζει μια «διαπλάτυνση» πεζοδρομίου , στην Αυστρία οι Δήμοι δημιούργησαν 400 επιχειρήσεις και 2000 θέσεις εργασίας

Στην Ελλάδα  δεν αρκούν ούτε για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων   κάποιας οδού σ΄έναν Δήμο .Στην Αυστρία αποδεικνύεται ότι ήταν υπεραρκετά για να δημιουργηθούν 400 επιχειρήσεις
και 2000 νέες θέσεις εργασίας.
Η τεράστια διαφορά σε νοοτροπία και προτεραιότητες που διακατέχει την ελληνική αυτοδιοίκηση και γενικότερα το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων στη χώρα μας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των ευρωπαικών προγραμμάτων αλλά και την « αντίληψη» που την διακατέχει γι αυτά , σε σχέση με την Αυτοδιοίκηση στην υπόλοιπη Ευρώπη , είναι ολοφάνερη.
Μόλις 6 εκατομμύρια ευρώ , από τα οποία  τα 2.738. 300 από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του προγράμματος , Technopol Programme of Lower Austria, ήταν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ για  τρείς δήμους της ευρωπαικής αυτής χώρας  σε συνεργασία με ιδιώτες, επιστημονικά ιδρύματα και πανεπιστήμια  να  μετατρέψουν την περιοχή τους σε τεχνολογικό κέντρο της χώρας.
Ενδεικτικά: Δημιουργήθηκαν 400 start up επιχειρήσεις και ενισχύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνολικά, δημιουργήθηκαν περίπου 2000 νέες θέσεις εργασίας.
Το επισήμανε , ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Κολλεγίου Αθηνών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιχειρηματικότητα των νέων.
 Στην ομιλία του , ο κ. Παπανικολάου , αναφέρθηκε στην ανάγκη μέγιστης εκμετάλλευσης του πλαισίου από νέους μηχανισμούς στήριξης της νεολαίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.