Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία και η συμμετοχή της Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η μαζικότερη Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαΐου στην Κατερίνη με την συμμετοχή εκατοντάδων ποδηλατών κάθε ηλικίας. Για 7η χρονιά οι
δρόμοι της πόλης, αλλά και όλης της Ελλάδας, πλημμύρισαν ποδηλάτες κάθε ηλικίας οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην άνετη και ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο ιδιαίτερα σε μια επίπεδη πόλη, όπως η Κατερίνη, που θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα και όχι ντροπή για τις ποδηλατικές υποδομές της.


Οι ποδηλάτες της Πιερίας ακολούθησαν χωρίς προβλήματα την πορεία (Κατερίνη-Παραλία-Κατερίνη). Στην έναρξη της ποδηλατοπορείας και μπροστά στην πλατεία Ελευθερίας η Ποδηλατική Από-Δραση ζωγράφισε στο δρόμο το σήμα των ποδηλατοδρόμων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη υποδομών αλλά και για την αδιαφορία των ιθυνόντων.


Κατά τις ολιγόλεπτες στάσεις για κατάθεση λουλουδιών στα σημεία του παράδρομου Κατερίνης-Παραλίας, όπου έχασαν την ζωή τους ποδηλάτες, η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά και όλοι ευχήθηκαν τα δυστυχήματα αυτά να αποτελέσουν και τα τελευταία μιας μαύρης λίστας θυμάτων που θα έπρεπε να προκαλεί ντροπή στους ιθύνοντες που αδιαφορούν ή κωλυσιεργούν. Η Ποδηλατική Από-Δραση τοποθέτησε για συμβολικούς λόγους δύο πινακίδες με την επιγραφή «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ» στον ίδιο δρόμο, ενώ θυροκόλλησε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Κατερίνης.


Την υγειονομική κάλυψη της ποδηλατοπορείας ανέλαβε η Διασωστική Ομάδα Πιερίας με μεγάλη συμμετοχή.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» που συνέδραμαν με όχημα στην μεταφορά ποδηλατών που αντιμετώπισαν πρόβλημα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας και σε όλους τους συλλόγους και εθελοντές που συνέβαλλαν στην περιφρούρηση και ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοπορείας.  Για άλλη μια φορά η Τροχαία Κατερίνης συνέβαλε στην διευκόλυνση της κίνησης τόσο των ποδηλάτων όσο και των διερχόμενων οχημάτων καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας.


Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους οδηγούς οχημάτων για την κατανόηση και τα επιδοκιμαστικά σχόλια που δυνάμωσαν την φωνή των ποδηλατών.
Πάνω απ’ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όλους εκείνους, μέλη και φίλους, που αγκαλιάζουν κάθε προσπάθεια του συλλόγου και συνδράμουν με την δυναμική τους παρουσία και κάθε δυνατό τρόπο στην διοργάνωση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων.


Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να πράττει καθετί  δυνατό για την προώθηση των οικολογικών μετακινήσεων και δη του ποδηλάτου. Σύμφωνα και με το σύνθημα της 7ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας «οι Δήμαρχοι αλλάζουν, οι διεκδικήσεις μένουν».


Για άλλη μια χρονιά ευελπιστούμε ότι εν ευθέτω χρόνω θα βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δημιουργία και λειτουργία ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλης μας. Ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα ευχαριστήσουμε τις τοπικές αρχές για την εξασφάλιση των ασφαλών μας μετακινήσεων και δεν θα αναλωνόμαστε σε συζητήσεις και ανεπαρκείς-ημιτελείς μελέτες και διακηρύξεις.


Το ραντεβού των ποδηλατών ανανεώνεται για τις εβδομαδιαίες ποδηλατοβόλτες (Τετάρτη βράδυ και Κυριακή πρωί) αλλά και για την 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία η οποία ευχόμαστε να ακολουθήσει την διαδρομή ενός σωστού και λειτουργικού ποδηλατόδρομου.

Εκ του Δ.Σ.