Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η συνέντευξη της Νιόβης Παυλίδου στο ραδιόφωνο του Alpha

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Η Νιόβη Παυλίδου στον Αlpha 96,5
“Οι λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα πρέπει να είναι δραστικές και να μην στηρίζονται στην περιορισμένη αντίληψη του παρελθόντος. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί
συλλογικά με ένα καινούργιο μοντέλο που θα στηρίζεται στην παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία”.
Την άποψη αυτή διατύπωσε η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου κατά τη σημερινή της συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha 96,5. Μιλώντας για το καίριο πρόβλημα της ανεργίας των νέων η κα Παυλίδου υπογράμμισε ότι “η λύση δεν θα δοθεί με το να ευχόμαστε να γυρίσουμε στην ευημερία παλιότερων εποχών. Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι βρισκόμαστε σε μία μεγάλη παγκόσμια κοινότητα όπου, μόνο μέσα από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και χρησιμοποιώντας ως καταλύτη, τα καινούργια ΕΣΠΑ, θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε βιώσιμη οικονομία”.
Αναφερόμενη, μάλιστα, στο θέμα της μετανάστευσης των νέων ανθρώπων η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος θα πρέπει να γίνει “μέσα από μία σχεδιασμένη παραγωγή και ενός συγκεκριμένου μοντέλου ανάπτυξης”. Παράλληλα ανέφερε ότι για την τόνωση της απασχόλησης επιβάλλεται να ξεκινήσουμε από το στάδιο της εκπαίδευσης, εμφυτεύοντας την αντίληψη στους νέους ότι δεν αρκεί η αναζήτηση θέσεων εργασίας, αλλά μπορούν να προσανατολισθούν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης”.
“Θα πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας” είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου “Θα πρέπει να στοχεύσουμε σε μία υγιή επιχειρηματικότητα και να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Να δημιουργήσουμε συνεργατικά σχήματα ισότιμων επαγγελματιών με προσόντα. Να απαλλαγούμε από την νοοτροπία του κρατικισμού. Η Περιφέρεια οφείλει να ενισχύσει, μέσω ΕΣΠΑ, προσπάθειες νέων, κυρίως σε θέματα καινοτομίας. Κι επειδή δεν θα έχουμε για πολύ καιρό αυτό το πλεονέκτημα, θα πρέπει να προλάβουμε την επόμενη χρηματοδότηση”.
Παράλληλα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου  κατήγγειλε την έλλειψη ικανότητας της, μέχρι τώρα, διοίκησης της Περιφέρειας η οποία δεν φρόντισε να διαχειρισθεί σωστά ένα θέμα που είναι λυμένο σε άλλα κράτη εδώ και χρόνια. Τέλος καυτηρίασε την ευθύνη της κεντρικής πολιτικής σκηνής στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της εξόρυξης χρυσού χαρακτηρίζοντας “μεγάλο λάθος το γεγονός ότι φθάσαμε σε εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις ενώ θα μπορούσαμε, με τη διασφάλιση των απαραίτητων ελεγκτικών μηχανισμών, να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με τη συνύπαρξη των τουριστικών δραστηριοτήτων”.