Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ-ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ALPHA

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Νιόβη Παυλίδου: Θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω ΕΣΠΑ, όχι μοίρασμα χρημάτων
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη και όχι μοίρασμα χρημάτων. Δεν
πάει άλλο. Η διαχείριση των ΕΣΠΑ απαιτεί σωστό σχεδιασμό για χρηματοδότηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα διασφαλίζει βιωσιμότητα και θέσεις απασχόλησης. Μέχρι σήμερα, όμως, η διοίκηση υστέρησε στην κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού και ενός συγκεκριμένου προσανατολισμού, ενώ πολλά από τα ευρωπαϊκά κονδύλια απορροφήθηκαν μέσω υπουργείων».
Την επισήμανση αυτή έκανε, το πρωί, σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ALPHA η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου. Στην ίδια συνέντευξη η κα Παυλίδου ρωτήθηκε για τις μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια καθώς η ίδια, λόγω της πανεπιστημιακής της ιδιότητας, μετέχει στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ.
«Οι μεταρρυθμίσεις είχαν κάποιο αποτέλεσμα καθώς το πανεπιστημιακό άσυλο προσδιορίστηκε στη σωστή του διάσταση, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο» τόνισε η κα Παυλίδου. «Χρειάζεται, όμως, χρόνος για να υπάρξει σοβαρό αποτέλεσμα. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι το χώρο του πανεπιστημίου λυμαίνονται διάφορα εξωπανεπιστημιακά στοιχεία γιατί η πανεπιστημιακή διοίκηση δεν κατάφερε, σε συνεργασία με την πολιτεία, να επιβάλει την ηρεμία».
Στην ίδια συνέντευξη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Ναθαναήλ Λαδόπουλος κατηγόρησε για αδράνεια τη διοίκηση της Περιφέρειας όταν ρωτήθηκε για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Υπάρχουν προβλήματα καθώς, λόγω έλλειψης χρημάτων, υστερούμε σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές ενώ υπάρχει και πρόβλημα στελέχωσης από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» υπογράμμισε ο κ. Λαδόπουλος. «Εμείς, ως «Πολίτες Μπροστά» έχουμε καταθέσει στην κρίση του λαού ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και -ιδιαίτερα την περίοδο κρίσης που διανύουμε- έχει τη δυνατότητα να προσφέρει την ανακούφιση στους συμπολίτες μας».