Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Εύρεση εργασίας στην Τουρκία – Αδειες παραμονής και ο βασικός μισθός

Μετά απο πολλές ερωτήσεις, παρεναίσεις καθώς και αιτήματα αναγνωστών για εργασία στην Τουρκία.
Η εύρεση εργασίας καθώς και η µετεγκατάσταση σε ένα νέο περιβάλλον πολλές φορές
προβληµατίζει και άλλες φορές δηµιουργεί προσδοκίες οι οποίες κάποια στιγµή θα πρέπει να αποδειχθούν φιλόδοξες και να έχουν και θετική κατάληξη. Με αφορµή την Ελληνική –και όχι µόνο- οικονοµική κρίση υπάρχει ένα µεγάλο ενδιαφέρον για µετεγκατάσταση και εργασία στον ευρύτερο τουρκικό χώρο.
Το βιογραφικό σας
Βασικές αρχές Για ένα επιτυχηµένο βιογραφικό σηµείωµα είναι καλό να έχετε µια εκτυπωµένη µορφή στα Τουρκικά και στα αγγλικά.
Επισυνάπτουµε πρώτα το Τουρκικό πρότυπο και στη συνέχεια το αγγλικό πρότυπο. Στο τουρκικό πρότυπο τοποθετούµε πάνω αριστερά µια φωτογραφία πρόσφατη σχετικά –φωτογραφία διαβατηρίου –έγχρωµη κατά προτίµηση.
Στα τουρκικά βιογραφικά δεν γράφουµε ποτέ την θέση για την οποία ενδιαφερόµαστε. Η θέση της αγγελίας συνήθως γράφεται µε κωδικό άρα θα γνωρίζουν από την αρχή ότι εσείς ενδιαφέρεστε (πχ Εταιρία αναζητεί γραμματέα 0212.458.66.– για το τµήµα δηµοσίων σχέσεων ή για το λογιστήριο της εταιρίας )–χωρίς να χρειαστεί
να το ξαναθέσετε έστω και ευγενικά .
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Στην Τουρκία όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν πολλές σελίδες ηλεκτρονικής µαζικοποίησης θέσεων εργασίας οι οποίες ταξιθετούν τις εταιρίες ανάλογα µε τον κλάδο καθώς και µε την περιοχή.
Οι ηλεκτρονικές σελίδες που υπάρχουν πέρα από τις απαραίτητες πολιτικές για την εχεµύθεια καθώς και για την ορθότητα των δεδοµένων που θα διακινήσουν σαν µεσάζοντες µεταξύ του ενδιαφεροµένου και της εταιρίας, έχουν την υποχρέωση να έχουν έγκυρες, όχι ληγµένες αγγελίες.
Η εγγραφή µε sign up θεωρείται ή πιο έγκυρη µέθοδος για εύκολο παρακολούθηµα των µικρών αγγελιών που προκύπτουν συνεχώς. Αρκετές σελίδες όπως το kariyer.net διαθέτουν τη δυνατότητα να δηµιουργήσετε ηλεκτρονικό βιογραφικό σηµείωµα µαζί µε στοιχεία που µπορεί να περιλαµβάνουν σαν επισύναψη και το δικό σας βιογραφικό σηµείωµα.
Εάν ψάχνετε γενικά έγκυρες αγγελίες είναι καλό να αποφεύγετε την δηµιουργία βιογραφικών σηµειωµάτων µέσα σε εταιρίες γιατί παλαιότερα είχε παρατηρηθεί το φαινόµενο να υπάρχει διαδεδοµένη µαζική αποστολή βιογραφικών και αυτό θα δηµιουργούσε µια κάποια διάθεση κυρίως στον παραλήπτη.
Είναι καλό να κρατάτε σηµειώσεις είτε ηλεκτρονικά είτε γραπτά για το πού έχετε κάνει κρούσεις για αποστολή βιογραφικού. Οι περισσότεροι παραλήπτες παίρνουν το βιογραφικό
Μέθοδοι
1) Μικρές αγγελίες από εφηµερίδες, περιοδικά και έντυπο οικονοµικό τύπο (συνήθως ενήµερες αγγελίες µε απόκλιση 1-2 ηµερών)
2) ∆ιαδικτυακά website και φόρµες αναζήτησης εργασίας
3) Στόµα µε στόµα
Έρευνα αγοράς
Η πλέον διαδεδοµένη –αν και απρόσωπη µέθοδος που ακολουθείται είναι η αποστολή βιογραφικού σηµειώµατος –συνηµµένου αρχείου προς τον υποψήφιο εργοδότη, ο οποίος µπορεί να σας ειδοποιήσει εφόσον κρίνει ότι τηρείτε τις προϋποθέσεις που έχει θέσει.

 Κορυφαίες εταιρίες για µικρές αγγελίες



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

constantinoupoli.com