Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ομιλία – εγκαίνια εκλογικού κέντρου Δ.Χριστογιάννη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Ομιλία – εγκαίνια εκλογικού κέντρου»
Κυρίες και Κύριοι,
Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ όλες και όλους από τα βάθη της καρδιάς μου!
Απόψε είναι συνάντηση αλήθειας! Είναι συνάντηση για να κοιταχτούμε όλοι στα μάτια!
Με το επιμελημένο σχέδιο μας για την Πιερία, ενσωματωμένο στο ευρύτερο της
Κεντρικής Μακεδονίας, καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πλαίσιο. Όταν ξαναβρεθούμε στον απολογισμό, δίκαια θα ακουστεί ότι ορθά επιλέξαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το πρόγραμμά μας για την Πιερία και το Λαό της. Και έτσι όλοι μαζί θα πούμε την Κεντρική Μακεδονία «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»!
Η διαδρομή μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εσείς με την ψήφο σας με στείλατε ως Βουλευτή, με έβαλε σε σκέψη. Συγκρίθηκε από εμένα με τη διαδρομή και προσφορά σε άλλο θεσμό, πιο κοντινό στις πεποιθήσεις μου, αναγκαίο να υπηρετηθεί δυναμικά, επίμονα, με σύγχρονες αναπτυξιακές αντιλήψεις, το θεσμό της Αντιπεριφέρειας!
Αποτελεί τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, τόσο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Ιωαννίδης, να είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Η εμπιστοσύνη όμως αυτή γεννά παράλληλα κι ένα αίσθημα ευθύνης από μέρους μου! Ευθύνης βαριάς και πολύπλευρης, να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην ανάπτυξη της Πιερίας και στην ευημερία των πολιτών της!
Είναι γνωστή η πορεία μου στα κοινά, η τοπική και πανελλαδική μου δράση.
Η δωδεκαετής μου υπηρεσία στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πιερίας, από τη θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου και Αντινομάρχη, η ενεργός  μου συμμετοχή σε τοπικούς και πανελλήνιους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και η διοίκηση μεγάλου νοσηλευτικού φορέα της χώρας μας, μου πρόσφεραν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες .
Τις δυνάμεις μου αυτές, λοιπόν, έρχομαι να προσθέσω στις δυνάμεις του λαμπρού μας ψηφοδελτίου, των υποψηφίων περιφερειακών Συμβούλων.
Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε με αυστηρά κριτήρια επιλογής, ώστε να μπορούν οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι να ανταποκριθούν στις πολλαπλές απαιτήσεις του μελλοντικού τους ρόλου, ως συντελεστές ενός αναπτυξιακού άλματος της Πιερίας
Φροντίσαμε να συμμετέχουν υποψήφιοι και από τους τρεις Δήμους: Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού. Καλύπτουμε ειδικότητες και από τους τρεις παραγωγικούς τομείς, ώστε να εκπροσωπούνται, μέσω αυτών, όλες οι παραγωγικές συνιστώσες του τόπου μας.
Με τη συμμετοχή τους και τη συμμετοχή εθελοντών συνεργατών, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και είμαστε ήδη γνώστες των αναγκών και των προτεραιοτήτων για την Πιερία, σε βάθος μάλιστα χρόνου. Διαθέτουμε όχι μόνο όραμα και στόχους, αλλά και σχέδιο δράσης και επίλυσης των όποιων προβλημάτων.
Δεν είναι η ώρα, αλλά θα πρέπει να λεχθεί ότι ακούστηκε από άλλο συνδυασμό ότι «θα συνεχίσουν τα έργα τους». Ποια έργα; Αυτά που δεν σχεδίασαν, δεν άρχισαν ή δεν είναι δικά τους; Εμείς στις 5 Απριλίου 2014 τους ζητήσαμε εγγράφως πίνακες έργων από το 2010 έως το 2014 και ακόμη περιμένουμε να μας τους δώσουν! Μήπως δεν έπρεπε να υποβάλουμε αίτηση, αφού «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»; Αφού ουδέν έπραξαν, μήπως δεν έπρεπε να τους εκθέσουμε; Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουμε υποχρέωση να τους καταγγείλουμε στον Πιερικό Λαό για τον πολυτιμότατο χρόνο που κατανάλωσαν με απραξία και για τα κονδύλια που δεν διεκδικήσαν για κατεπείγοντα έργα που έχει ανάγκη η Πιερία! Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε.
Τώρα, Κυρίες και Κύριοι, είναι η μεγάλη στιγμή για το συνδυασμό μας και η συγκινητική στιγμή για μένα προσωπικά, να παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους Περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Τους ευχαριστώ και τους εκτιμώ εξίσου όλους. Από την πρώτη μας συνάντηση σφυρηλατήσαμε συνοχή, με ό,τι αυτό σημαίνει. Διακατεχόμαστε από σύμπνοια για δημοκρατικό αγώνα, αγώνα νίκης όλου του Πιερικού Λαού! Είναι όλοι τους άξιοι! Υποδεχτείτε τους με το χειροκρότημά σας!
1.                Ηλιάδης Ηλίας, Ξενοδόχος, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου  ξενοδόχων
Επιμελητηρίου Ελλάδος και Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Ν.Πιερίας
2.            Καλτέκης Παντελεήμων, Δημοτικός υπάλληλος
3.            Μαλιάρα Μαρία, Ιατρός Νεφρολόγος
4.            Μπατζικώστας Ευάγγελος, εν αποστρατεία Αστυνομικός και πρώην
πρόεδρος Αστυνομικών Πιερίας.
5.            Ρέππας Λάζαρος, εκπαιδευτικός
6.            Σάββας Βασίλειος, Υπάλληλος Καπνικού Συνεταιρισμού
7.            Τσιαμπεράς Νικόλαος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
8.            Χατζηπαπαφωτίου Αλίκη, απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων


ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ