Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Στις ανασκαφές στο Μακρύγιαλο ο Βαγγέλης Λαγδάρης: «Συντονισμός με την ΚΖ’ Εφορεία για την ανάδειξη της περιοχής»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
Τις ανασκαφές στον Μακρύγιαλο, που έφεραν στο φως νέα σημαντικά ευρήματα, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για
τη Βόρεια Πιερία. Το μακεδονικό μνημείο που έρχεται στο φως ανοίγει μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή, καθώς αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την σημαντική θέση του τόπου μας για τους αρχαίους Μακεδόνες.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης και τα μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τμήματα των αγαλμάτων που έχουν βρεθεί και να ξεναγηθούν στο χώρο από τον υπεύθυνο της ανασκαφής, αρχαιολόγο Μάνθο Μπέσιο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μνημείο για την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, αφιερωμένο από τους βετεράνους που επέστρεψαν, χρονολογημένο περίπου στο 320 π. Χ.. Το σχέδιο του υπουργείου πολιτισμού επιβάλλει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα προωθεί περιοχές όπως αυτή της Βόρειας Πιερίας, οπότε συμφωνήθηκε ότι θα χρειαστεί συντονισμός μεταξύ ΚΖ’ Εφορείας και Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και πίεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ