Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Σχέδιο Β, το ψηφοδέλτιο των ανέργων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Σχέδιο Β
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο είμαστε άνεργοι και άνεργες. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του Σχεδίου Β στις ευρωεκλογές γιατί θεωρούμε πως μόνο
η συμμετοχή και όχι η απουσία μας από τα κοινά, μπορεί να συμβάλλει στο να δοθεί διέξοδος στα προβλήματα του Ελληνικού λαού.
Δεν μιλάμε εξ’ ονόματος των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων. Σίγουρα όμως νιώθουμε και αντιλαμβανόμαστε περισσότερο από πολλά κομματικά επιτελεία, το τι σημαίνει να είσαι άνεργος και άνεργη στη μνημονιακή Ελλάδα. Καθημερινό άγχος για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που τρέχουν, καθημερινή ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή που με μεγάλη ευκολία τα κυβερνητικά στελέχη μιλάνε για πλεόνασμα, για ανάπτυξη και για άλλες ωραίες λέξεις.
Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής ούτε έχουμε πλάι μας ακριβοπληρωμένους επικοινωνιακούς συμβούλους. Είμαστε άνθρωποι της δικής σου καθημερινότητας. Βρεθήκαμε μαζί στη δουλειά, βρεθήκαμε μαζί και στις ουρές του ΟΑΕΔ. Είμαστε όλοι εμείς που η κυβέρνηση σκοτώνει τα όνειρα και το μέλλον μας.
Είναι σαφές ότι η ανεργία εκτινάχτηκε στην Ελλάδα εξαιτίας της Ευρωζώνης. Όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και τα κόμματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είχε ως αποτέλεσμα την σταδιακή αχρήστευση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας. Η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη και η διόγκωση του χρέους είναι ζτήματα άρρηκτα συνδεδεμένα με την εκτόξευση της ανεργίας.
Είναι καθαρό: Όσο η Ελλάδα κινείται στον αστερισμό της Ευρωζώνης και όσο εξακολουθεί να αναγνωρίζει ένα υπέρογκο και άδικο χρέος, δεν θα δοθεί καμιά λύση στα προβλήματά μας. Δεν θα ανοίξουν δουλειές, δεν θα υπάρξει αύξηση της παραγωγής, δεν θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Η Ευρωζώνη και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν, είναι από μόνη της ένα σύνολο μνημονιακών νόμων που έχουν πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις ανάγκες του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων στην Ελλάδα.
Για εμάς, και για όλους τους άνεργους και άνεργες, η διέξοδος μπορεί να έρθει μόνο αν παρθούν κάποια μέτρα,σ στον πυρήνα των οποίων θα βρίσκονται η μη αναγνώριση του χρέους και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, η έξοδος από την ευρωζώνη και η παραγωγική ανασυγκρότηση που θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Για εμάς, το Σχέδιο Β, αποτελεί την μόνη ρεαλιστική πρόταση άμεσης διεξόδου από την κρίση. Είμαστε με το σχέδιο Β γιατί έχει το μοναδικό συγκεκριμένο πρόγραμμα άμεσης δημιουργίας θέσεων εργασίας. Καλούμε τα εκατομμύρια των ανέργων στην Ελλάδα να στηρίξουν και στις ευρωεκλογές την πρόταση του Σχεδίου Β.
άνεργοι και άνεργες υποψήφιοι με το ΣΧΕΔΙΟ Β
Ζιαζιάς Δημήτρης
Ηλιοπούλου Στέλλα
Κωστόπουλος Κώστας
Λαμπίρης Μπάμπης
Νικολοπουλου Αφροδίτη
Πασσαλίδης Γιώργος
Πλιακογιάννη Νάσια
Σφαντού Φαίδρα