Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΔΕ ΙΖΑΜΠΕΛ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

Η Κυρία Δέδε Ιζαμπέλ, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού με τον Υποψήφιο Δήμαρχο, Ζαφείρη Δημήτρη, συνάντησε στην Κατερίνη μια ομάδα μαθητών και φοιτητών του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Μετά από λίγη ώρα συζήτηση, τα παιδιά εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και τις επιθυμίες όσον αφορά την εξέλιξη και την ανάπτυξη του Δήμου τους. 
'Οι σχολικές εγκαταστάσεις ειδικά στο ΕΠΑΛ Αιγινίου δείχνουν μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης των νέων του Αιγινίου'' δήλωσε η Μαρία Κ. 
''Θα θέλαμε ένα ΕΠΑΛ με πιο πολλές ειδικότητες στο Αιγίνιο για να μην αναγκαζόμαστε να πάμε στην Κατερίνη ''πρόσθεσε ο Γιάννης Π. ''Έτσι αποδυναμώνουμε και τις τοπικές επιχειρήσεις... Τον καφέ μας, το πρωινό μας και το σάντουιτς μας τα αγοράζουμε από την Κατερίνη.... Αν ήμασταν στο Αιγίνιο, τα τοπικά μαγαζιά θα είχαν 50-100 πελάτες παραπάνω σε καθημερινή βάση !! '' συμπλήρωσε ο Γιώργος Χ. ''Έπειτα, αφού τελειώσουμε το σχολείο, δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να βρούμε δουλειά στον τόπο μας..... Οι βιοτεχνίες και τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όπως κλείνουν και τα μαγαζιά... Υπήρχε ένα σχέδιο πριν 10 με 15 χρόνια να δημιουργήσουν μια τεράστια βιομηχανική περιοχή στο Αιγίνιο και στην Μεθώνη... Τι έγινε με αυτό?? Αντί να προσελκύσουμε τους βιομηχάνους, τους βάζουμε εμπόδια όπως πχ με τα διόδια και την μη σωστή λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού ... Ο Δήμος μας αργοπεθαίνει και κανείς δεν ενδιαφέρεται !!'' Μετά την κραυγή απελπισίας του Κώστα Λ., όλα τα παιδιά άρχισαν να μιλάνε συγχρόνως, μιλώντας για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τουρισμό. '' 
Από την όλη συζήτηση, έμεινε χαραγμένο στη μνήμη μου τα πρόσωπα τους που εξέφραζαν την απελπισία τους , αλλά και το βλέμμα τους όπου υπήρχε ακόμη μια σπίθα ελπίδας προς τους απερχόμενους διοικητικούς συμβούλους.... Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ελπίζω να μην σβήσουμε εκείνη την σπίθα ελπίδας της νεολαίας του Δήμου μας, διότι αυτά τα παιδιά θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και να τοποθετήσουμε τα θεμέλια μιας καινούριας ανάπτυξης και να χαράξουμε μια νέα πορεία στο Δήμο Πύδνας-Κολινδού.'' μας δήλωσε η Κυρία Δέδε Ιζαμπέλ .

http://pieria24.blogspot.gr/