Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τον β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και τις ευρωεκλογές

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΟΚΔΕ
Στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

-  Μαύρο παντού στους μνημονιακούς, φανερούς, κρυφούς και «ανεξάρτητους». Μαύρο στους επίδοξους έλληνες «Μπερλουσκόνι».
- Ψήφο στους υποψήφιους της Αριστεράς, ενάντια στους μνημονιακούς. Σε Αθήνα και Αττική:
μαυρίζουμε Καμίνη και Σγουρό, ψήφο σε Σακελλαρίδη και Δούρου.
Στις Ευρωεκλογές, στηρίξτε – ψηφίστε Ο.Κ.Δ.Ε. Παλέψτε μαζί μας, για το χτίσιμο μιας νέας επαναστατικής δύναμης.

Με αγώνες στο δρόμο, με την εξέγερση των εργαζομένων και των νέων,όχι με τις εκλογικές αυταπάτες,θα ρίξουμε τη χούντα Συγκυβέρνησης – Τρόικας – Μνημονίων.
Οι εκλογές στις 25 Μάη είναι μια σημαντική πολιτική μάχη, που μπορεί να καθορίσει πολλές εξελίξεις, όχι μόνο για το επίσημο πολιτικό σκηνικό, αλλά κυρίως για τους αγώνες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.

1. Η Ο.Κ.Δ.Ε., έχοντας καθορίσει τη γενική στάση της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και για το β’ γύρο στις 25 Μάη (βλ. στο http://www.okde.gr/archives/2882), επισημαίνει για ακόμα μια φορά ότι:

Και στο β΄ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, πρέπει να μαυρίσουμε παντού όλους τους ανοιχτούς και κρυφούς υπερασπιστές της πολιτικής των Μνημονίων και της Τρόικας, της χούντας Σαμαρά–Βενιζέλου.Λαμβάνοντας υπόψη τη συγκεκριμένη κατάσταση: τη μαζική διάθεση απαλλαγής απ’ τη χούντα της Συγκυβέρνησης και όσους την στηρίζουν – την ανυποληψία ή και αποσύνθεση των αστικών/μνημονιακών δυνάμεων – την απολύτως υπαρκτή δυνατότητα αυτές να ηττηθούν σε πλατιά κλίμακα, ανοίγοντας το δρόμο για πολιτικές εξελίξεις υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων –, η θέση της Ο.Κ.Δ.Ε. για το β΄ γύρο είναι:

(1) Μαύρο σε μνημονιακούς και φασίστες, σε κάθε περίπτωση. Μαύρο στους επιχειρηματίες, απατεώνες και μαφιόζους, που ονειρεύονται να γίνουν οι έλληνες «Μπερλουσκόνι». Στον Πειραιά, ούτε Μώραλης, ούτε Μιχαλολιάκος – ψηφίζουμε λευκό. (2) Σε περίπτωση που υπάρχει στο β΄ γύρο φασίστας και αριστερός, ψηφίζουμε τον αριστερό υποψήφιο. (3) Σε περίπτωση που υπάρχει φασίστας και «αντιμνημονιακός», η κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί συγκεκριμένα. Σε γενικές γραμμές, ψηφίζουμε τον «αντιμνημονιακό» υποψήφιο. (4) Σε περίπτωση μνημονιακού και αριστερού, ψηφίζουμε αριστερό. Ειδικότερα, όμως, στην Πελοπόννησο, η περίπτωση Βουδούρη είναι κραυγαλέο παράδειγμα μιας καταστροφικής επιλογής της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα του «ξεπλύματος» στελεχών της χρεοκοπημένης, πάλαι ποτέ κεντροαριστεράς, στελεχών που πάμπολλες φορές και από πολλές θέσεις υπηρέτησαν το σύστημα ή και ψήφισαν τα Μνημόνια – ρίχνουμε λευκό. (5) Σε περίπτωση μνημονιακού και «αντιμνημονιακού», γενικά ψηφίζουμε τον «αντιμνημονιακό» υποψήφιο – και πάλι όμως κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί συγκεκριμένα (π.χ. για ν’ αποφευχθεί η στήριξη δεξιών λαϊκιστικών «αντιμνημονιακών» προσώπων, ιδιαίτερα αν τοποθετούνται εχθρικά απέναντι στο εργατικό κίνημα).
Κάθε άλλη περίπτωση/συνδυασμός υποψηφίων, πρέπει να εξεταστεί συγκεκριμένα.

2. Ειδικότερα για το Δήμο Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής, που έχουν μια κομβική πολιτική σημασία:

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους νέους, να ψηφίσουν αντίστοιχα τους Σακελλαρίδη (Αθήνα) και Δούρου (Αττική), που είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ο.Κ.Δ.Ε. δεν έχει και δεν μας επιτρέπεται να καλλιεργήσουμε καμία αυταπάτη: για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, για τους συνδυασμούς και για το κόμμα τους, για το αν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τη σημερινή άθλια κατάσταση με μια ψήφο στις κάλπες, όπως ευαγγελίζονται. Η πολιτική των Σακελλαρίδη–Δούρου–ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά ρεφορμιστική – και γι’ αυτό αδιέξοδη και αναποτελεσματική μπροστά στη χρεοκοπία και θηριώδη κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Σχεδόν έχουν βγάλει από το πρόγραμμά τους ακόμα και τις φραστικές αναφορές τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, αντικαθιστώντας τα με αερολογίες για «διαφάνεια», «θεσμούς», «ευρωπαϊκή νομοθεσία» και άλλα κολοκύθια, κάνοντας έτσι «ανεφάρμοστες» και τις λίγες ουσιαστικές προτάσεις των προγραμμάτων τους για τα τεράστια εργατικά και λαϊκά προβλήματα. Στην πραγματικότητα, με μια τέτοια πολιτική, δεν κάνουν τίποτα (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) για να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τις σκληρές συγκρούσεις που απαιτούνται για να νικήσουμε τη χούντα Συγκυβέρνησης και Τρόικας, αποκοιμίζοντας τους με εγκληματικές αυταπάτες του τύπου «ψηφίζουμε και φεύγουν».

Ωστόσο, είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη, εκτός απ’ το να επισημαίνει κανείς τα παραπάνω, να αξιοποιήσουμε και αυτή την ευκαιρία του β΄ γύρου, για να επιβάλλουμε –έστω και διαμέσου των συγκεκριμένων προσώπων/ψηφοδελτίων– μια συγκεκριμένη ήττα στους μνημονιακούς, στη χούντα Συγκυβέρνησης–Τρόικας. Για να μην τους επιτρέψουμε να καλλιεργούν την ηττοπάθεια και μοιρολατρία ότι «τίποτα δεν αλλάζει», για να γίνει ένα βήμα μπροστά για την ανατροπή τους, για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις υπέρ του εργατικού κινήματος, των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας – πράγματα που βέβαια θα κριθούν κυρίως και πάνω απ’ όλα στους μαζικούς, αποφασιστικούς ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, όχι στις εκλογικές αυταπάτες. Καλούμε στην ψήφιση των Σακελλαρίδη και Δούρου στις 25 Μάη.

3. Στις Ευρωεκλογές, η Ο.Κ.Δ.Ε. συμμετέχει αυτόνομα, με δικό της ψηφοδέλτιο, αναδεικνύοντας μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη προοπτική (πρόγραμμα, στόχοι πάλης, σχέδιο αγώνων κ.λπ.) για την πάλη των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Η ενίσχυσή της Ο.Κ.Δ.Ε. από τους αγωνιστές του κινήματος, τους εργαζόμενους, άνεργους και νέους, είναι ενίσχυση των αγώνων, του εργατικού κινήματος και μια ουσιαστική πράξη για την οικοδόμηση μιας νέας επαναστατικής δύναμης, που τόσο επειγόντως έχουμε ανάγκη για να βγούμε νικητές στις τεράστιες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Στηρίξτε – Ψηφίστε – Παλέψτε μαζί μας