Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία
Ο αγώνας για ψωμί-παιδεία, γη και ελευθερία συνεχίζεται με ενισχυμένη αντικαπιταλιστική Αριστερά


Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά θέλει να ευχαριστήσει τους 25.842 συμπολίτες που την στήριξαν εκλογικά την Κυριακή 18 Μάη, δίνοντάς της το ποσοστό του 2,63% και άνοδο κατά 1%. Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία θα εκπροσωπείται ξανά στο περιφερειακό συμβούλιο με τον Θανάση Αγαπητό.

Τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι υποψήφιοι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ιωαννίδης (ΝΔ) και Παυλίδου (ΠΑΣΟΚ) που ένα σύνολο 24,5%, καταγράφεται σαν πολιτική ήττα και αποδοκιμασία της συγκυβέρνησης. Το γεγονός ότι εμφανίζονται να αντέχουν οι διαχειριστικές λογικές της πολιτικής του Μνημονίου που εκπροσωπεί, με την καιροσκοπική στήριξη και των ΑΝΕΛ, ο Τζιτζικώστας, πολιτικός προερχόμενος από τα σπλάχνα της ΝΔ και του οικονομικού-πολιτικού κατεστημένου δείχνει ότι υπάρχει πολύς δρόμος ώστε η λαϊκή οργή, αγανάκτηση και διαμαρτυρία να γίνουν δύναμη ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-Τρόικας. Σαν εφεδρείες της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ εμφανίζονται τα ψηφοδέλτια του μνημονιακού Μπόλαρη (ΔΗΜΑΡ) και του Τρεμόπουλου (Οικολόγοι Πράσινοι) με την φιλοΕΕ κατεύθυνσή τους.
Στο πλευρό της μνημονιακής πολιτικής, σαν δύναμη κρούσης των τροϊκανών, καταγράφεται η παρουσία των φασιστών της Χρυσής Αυγής που δεν ανοίγουν κανένα μέτωπο ενάντια στην πολιτική που ισοπεδώνει τις ζωές μας και στοχοποιούν με την εγκληματική τους δράση αυτούς που αγωνίζονται, αλλά και τους μετανάστες, τους πιο φτωχούς ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι σχέσεις και δίαυλοι με τη ΝΔ, τον Μπαλτάκο και τον Τζιτζικώστα θυμίζουν ότι βρίσκεται σε συναλλαγή με το πολιτικό κατεστημένο που καταγγέλλουν και έχουν την ανοχή και υπόγεια στήριξή του.
Η Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε εκτός β’ γύρου δείχνοντας ότι δε φέρνουν ψήφους και ανατροπές οι διαρκείς υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος Τσίπρα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, με αποκορύφωμα τα «ανήκομεν στη Δύση», την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Εξάλλου η λογική της κοινοβουλευτικής αναμονής που οδήγησε στην υποχώρηση των κοινωνικών αγώνων, δημιουργεί το πεδίο για να αλωνίζει η κυβερνητική και δεξιά πολιτική.
Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ έχουν παραιτηθεί από τη συγκρότηση ενός κοινωνικού ρεύματος αντίστασης, πάλης και ανατροπής και δίνουν προτεραιότητα στη διατήρηση των εκλογικών δυνάμεών τους.
Στο δεύτερο γύρο καλούμε το λαό της Κ. Μακεδονίας να γυρίσει την πλάτη από τους επίδοξους διαχειριστές της μνημονιακής πολιτικής. Δε αξίζει κανείς την ψήφο του σε αυτή την αντιδημοκρατική διαδικασία που νοθεύει τη λαϊκή ψήφο που μόνο η απλή αναλογική μπορεί να καταγράψει.
Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία είναι κομμάτι ενός ρεύματος που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά και στις περιφέρειες κατέγραψε 128.000 ψήφους (97.499 το 2010) και ποσοστό   2,3% (1,79% το 2010) και την εκλογή 7 Συμβούλων, στέλνοντας και από τις κάλπες ηχηρό μήνυμα.
Είναι ρεαλιστική δυνατότητα μιας άλλης Αριστερά, η αντικαπιταλιστική Αριστερά της ελπίδας, της αυτοπεποίθησης και της ανατροπής. Που θα δώσει ώθηση στη μετωπική συμπόρευση των αντιΕΕ, αντιιμπεριαλιστικών, αντικαπιταλιστικών δυνάμεων. Η ενίσχυση της θα αλλάξει την κατάσταση στην Αριστερά, θα επιβάλλει το αγωνιστικό μέτωπο ρήξης ανατροπής ενάντια στις διαχειριστικές λογικές, την ηττοπάθεια και την περιχαράκωση
Αυτή τη δυνατότητα καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να στηρίξουν την Κυριακή 25 Μάη στις ευρωεκλογές ψηφίζοντας ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αυτή η δυνατότητα ενόχλησε καθώς φαίνεται την κυβέρνηση που επέβαλλε μαζί την εταιρία Singular Logic, την εξαφάνιση των κινήσεων που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφέρειες επειδή δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Θέλησαν να σβήσουν την επιρροή μας επειδή έχουμε σαφή αντιΕΕ-αντικυβερνητικό προσανατολισμό. Από κοντά και ΜΜΕ που αυτοχαρακτηρίζονται αντιμνημονιακά, δημοκρατικά, αριστερά, όπως η «Ελευθεροτυπία» που κατέγραψε τον Θ. Αγαπητό σαν εκπρόσωπο της Χ. Αυγής, αλλά και η «Εφημερίδα των Συντακτών», η ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού Κόκκινο κ.ά. που απέκρυψαν ότι πρόκειται για κίνηση που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια αγωνιστική έπαλξη στο περιφερειακό συμβούλιο, φωνή των εργαζομένων, των κοινωνικών κινημάτων και αγώνων. Συνεχίζουμε με το πρόγραμμα ανατροπής στην Κ. Μακεδονία και άμεσα θα πάρουμε πρωτοβουλίες διαλόγου και επεξεργασίας ενός συνολικότερου πλαισίου διεκδικήσεων. Με σταθερό κάλεσμα για ενότητα, οργάνωση και αγώνα για την απελευθέρωση από χρέος, Μνημόνιο, ευρώ και ΕΕ, από τον Καλλικράτη που τα οργανώνει στην Περιφέρεια.
Για να έρθει στο προσκήνιο ο οργανωμένος λαός, ο μόνος εγγυητής ενός άλλου δρόμου για την κοινωνία, με δουλειά, αξιοπρέπεια, αξιοβίωτη ζωή.
Ψωμί-παιδεία-γη και ελευθερία, ήρθε η ώρα να κάνουμε Ανταρσία!