Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Οι κάτοικοι της Βόρειας Πιερίας στο πλευρό του Βαγγέλη Λαγδάρη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία
Νικηφόρο μήνυμα η αποδοχή του προγράμματος της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών

Με τον κόσμο στο πλευρό της προχωρά σε αυτή την προεκλογική περίοδο η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία. Η αποδοχή προς το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου
Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη αλλά και στις βασικές αρχές και το πρόγραμμα διοίκησης που διατυπώνει, εκδηλώνεται σε κάθε ομιλία και επίσκεψη που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, δίνοντας ενθαρρυντικά και νικηφόρα μηνύματα.


Άλλωστε, αυτό που παρουσιάζεται αποτελεί ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα, που βάζει στο επίκεντρο τον δημότη, στηρίζει τις δράσεις μαζικών φορέων και ενεργών πολιτών και εγγυάται ένα δήμο λειτουργικό και αποτελεσματικό, διοικούμενο με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία. Το μοντέλο που θα εφαρμόσει ως δημοτική αρχή η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών θέτει τις ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες ως τρόπο λήψης αποφάσεων, ώστε η ασκούμενη πολιτική να σχεδιάζεται με συλλογικότητα και κοινωνική συμφωνία.


Μερικά από τα βασικά σημεία, που επικροτούν οι πολίτες αφορούν σε:
- Ίδρυση Γραφείου Αγροτικής και Αλιευτικής Ανάπτυξης και στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό
- Κατασκευή λιμνοδεξαμενών και δικτύων άρδευσης
- Επαναπροώθηση του σχεδίου άρδευσης από τον Αλιάκμονα
Ακόμα, θα γίνουν παρεμβάσεις προς βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και δράσεις προώθησης και καθιέρωσης τοπικών προϊόντων του δήμου.


Στις ομιλίες του, ο Βαγγέλης Λαγδάρης τονίζει επίσης ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες για την δημιουργία μιας σειράς υποδομών που θα βοηθήσουν την οικονομική δραστηριότητα των δημοτών και θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία. Ενέργειες πρέπει να γίνουν και για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, καθώς οι φυσικές ομορφιές, τα θρησκευτικά μνημεία και οι αρχαιότητες κάνουν τον τόπο μας ξεχωριστό και αποτελούν πόλο έλξης που πρέπει να προστατευτούν και να αναδειχθούν.
Ένας τομέας που χρήζει προσοχής και η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία σκοπεύει να στρέψει σε αυτόν την προσοχή του επιστημονικού προσωπικού του δήμου, είναι η εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για ολόκληρο το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Ένα έργο που σε συνδυασμό με την ίδρυση και λειτουργία γραφείου Πολεοδομίας, θα αλλάξει τα δεδομένα. Βεβαίως, συντονισμένα έργα θα προχωρήσουν και στους ευαίσθητους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ ο τηλε-έλεγχος όλων των εγκαταστάσεων, των δεξαμενών και των δικτύων είναι κάτι που μόλις εφαρμοστεί θα εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο για τον Δήμο και τις Υπηρεσίες του.


Η Κοινωνική Πολιτική είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία ο Βαγγέλης Λαγδάρης και συνολικά ο συνδυασμός. Ο σχεδιασμός προβλέπει ενίσχυση και βελτίωση υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, με τη δημιουργία νέων δομών κοινωνικής φροντίδας, όπως η καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες, με συντονισμό των φορέων κοινωνικής μέριμνας του δήμου. Ειδικότερα θα κινηθούν διαδικασίες για:
- Αναβάθμιση λειτουργίας Κέντρου Υγείας Αιγινίου
- Αναβάθμιση Αγροτικών Ιατρείων
- Ενδυνάμωση των υπαρχόντων κοινωνικών δομών συνολικά.


Τέλος, υποδομές χρειάζονται και στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Μερικά από τα βασικότερα έργα που είναι προγραμματισμένα είναι η ολοκλήρωση της επισκέψιμης μουσειακής αποθήκης στον Μακρύγιαλο και η βελτίωση και προβολή του αθλητικού κέντρου Κολινδρού.
Πρόκειται για μέρη της συνολικής εικόνας, η οποία θα αρχίσει να αναπτύσσεται και να διαμορφώνει προοπτική για τον τόπο από την πρώτη κιόλας μέρα που η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία θα βρεθεί στην διοίκηση του Δήμου. Έτσι λοιπόν, το σύνθημα ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ! διατρανώνεται στην πράξη, μέρα με τη μέρα, σε κάθε γωνιά του Δήμου μας!