Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η Νιόβη Παυλίδου επισκέφτηκε την Αλεξάνδρεια

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Η κοινωνία μας στηρίζεται στην ανθρώπινη προσφορά
Την αξιέπαινη προσπάθεια των πυροσβεστών, που παρά τα προβλήματα έλλειψης
προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, εξήρε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.
Η κα Παυλίδου επισκέφθηκε τον πυροσβεστικό σταθμό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και συναντήθηκε με τον διοικητή Γιάννη Αμανατίδη ο οποίος ζήτησε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας καθώς , όπως τόνισε, οι πυροσβέστες του σταθμού, υπερβάλουν εαυτόν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι καλύπτουν μία πολύ μεγάλη περιοχή και έχουν συνήθως να αντιμετωπίσουν αρκετά τροχαία και πυρκαγιές, δίχως να διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό, στερούμενοι, αρκετές φορές, ακόμη και τα καύσιμα για τα πυροσβεστικά οχήματα.


Από την πλευρά της η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους καθώς αναγνωρίζει την υψηλή προσφορά τους.
Νωρίτερα, η κα Παυλίδου, συνοδευόμενη από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχι Ημαθίας Δήμητρα Ζησέκα και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην Αλεξάνδρεια Γρηγόρη Γιοβανόπουλο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας όπου συνάντησε τον διευθυντή Ν. Καρούλια ο οποίος την ξενάγησε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου που καλύπτει μία περιοχή 40.000 κατοίκων. Πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο διαθέτει εξαιρετικές δομές- παρά την έλλειψη προσωπικού -και το οποίο συμβάλει σημαντικά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Για το λόγο αυτό ζητούν την αναβάθμιση και ενίσχυσή του.


Στη συνέχεια η κα Παυλίδου μετέβη στα «Παιδιά της Ανοιξης» ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εκεί, ο αναπληρωτής διευθυντής Δημήτρης Τουλίκας την ενημέρωσε για τα εργαστήρια που λειτουργούν και τα οποία παρακολουθούν 50 παιδιά, σε μία προσπάθεια να ενταχθούν στην κοινωνία, αναπτύσσοντας κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες.
Αμέσως μετά, η κα Παυλίδου, συνοδευόμενη από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ημαθίας έκανε μία βόλτα στην αγορά της Αλεξάνδρειας Ημαθίας και συνομίλησε με καταστηματάρχες για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής αλλά και τόνωσης της καταναλωτικής δραστηριότητας των κατοίκων καθώς, τα τελευταία χρόνια, η κίνηση είναι υποτονική.
Η κα Παυλίδου ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με μία φιλική συντροφιά σε καφέ της πλατείας συζητώντας τις προτάσεις του συνδυασμού για την περιφερειακή ενότητα Ημαθίας.