Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο Φώτης Μπίμπασης υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους

Να γίνουν οι πόλεις φιλικές στα ΑμΕΑ

Χαιρετισμό σε εκδήλωση με θέμα τις καλές πρακτικές για την προσπελασιμότητα των αναπήρων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη
με πρωτοβουλία του καθηγητή Αριστοτέλη Νανιόπουλου, απηύθυνε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Φώτης Μπίμπασης.
Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν να δοθεί έμφαση στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών ώστε να είναι προσπελάσιμοι και προσβάσιμοι δομημένοι και αδόμητοι χώροι σε τυφλούς, κινητικά ανάπηρους και κωφούς.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μικρογραφίες της Ροτόντας και του Εφταπυργίου, σε μορφή που να είναι «αναγνωρίσιμη» από τους τυφλούς και καταδείχτηκε ότι με αντίστοιχες κατασκευές- μακέτες κτήρια και μνημεία  μπορούν να γίνουν «ορατά» σε άτομα με προβλήματα όρασης.
Στο χαιρετισμό του, ο Φώτης Μπίμπασης τόνισε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών το να γίνουν οι πόλεις φιλικές για τα άτομα με Αναπηρία.
Σημείωσε επίσης ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωματείων των αναπήρων, ώστε κάθε γειτονιά να είναι ανθρώπινη για τα ΑμΕΑ.