Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Απάντηση του Βαγγέλη Λαγδάρη σε συκοφαντίες και κατηγορίες του Π. Καζά

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο Τύπου  «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Για τη Βόρεια Πιερία»                                            
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»
   Το τελευταίο διάστημα ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Παναγιώτης Καζάς, ευρισκόμενος προφανώς σε αμηχανία και πανικό από την απήχηση
του συνδυασμού μας στους συνδημότες μας της Βόρειας Πιερίας, επιδίδεται συστηματικά και απρόκλητα σε συκοφαντίες και ύβρεις σε βάρος του επικεφαλής του συνδυασμού μας «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία κ. Βαγγέλη Λαγδάρη. Επίσης «ανασκάπτει» και την προεκλογική περίοδο της προηγούμενης τετραετίας, για να βρει δήθεν επιβαρυντικό υλικό εκ μέρους του κ. Πολύζου, τη στιγμή μάλιστα που τον διαψεύδει επίσημα ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος.
   Νομίζουμε ότι, ύστερα από όλα αυτά, έχουμε υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στον κ. Καζά κάποιες αλήθειες και τα εξής αδιαμφισβήτητα στοιχεία:


1. Ο Βαγγέλης Λαγδάρης πράγματι έχει αρκετά χρόνια που αγωνίζεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και μάλιστα κατά την τελευταία 8/ετία από τη θέση της αντιπολίτευσης, γεγονός που δείχνει από τη μια πως δεν τον ενδιαφέρει η «καρέκλα», όπως ισχυρίζεται ο κ. Καζάς, και από την άλλη πως δε συμμετείχε στη διοίκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς είναι εκ των πραγμάτων αδιανόητοι οι ισχυρισμοί του κ. Καζά για διαφθορά και κακοδιοίκηση.
2. Αφού ο κ. Καζάς θεωρεί ακατάλληλο τον κ. Λαγδάρη για Δήμαρχο πώς το 2010 συζητούσε μαζί του, και μάλιστα παρουσία υψηλών πολιτικών παραγόντων του νομού μας, την περίπτωση να ενταχθεί στο συνδυασμό του; Μάλιστα συμφώνησε μαζί του και «έδωσαν τα χέρια». Αργότερα βέβαια ύστερα από πιέσεις υπαναχώρησε και κατέβηκε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Άλλωστε, κάποιοι σημερινοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του ήταν υποψήφιοι το 2010 με τον συνδυασμό του κ. Λαγδάρη.
3. Αφού ο κ. Καζάς είναι υπεράνω καρέκλας πώς δικαιολογείται να διαπραγματεύεται το 2010 τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για 4 χρόνια με τον επικεφαλής του τότε συνδυασμού κ. Βαγγέλη Λαγδάρη; Και ακόμη πώς δέχτηκε να είναι αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Κόντου, αυτός που διαλαλεί ότι δεν τον ενδιαφέρει η «καρέκλα»; Και το χειρότερο, που δείχνει το ποιόν του ανδρός, κατηγορούσε πισώπλατα το Δήμαρχο, που του εμπιστεύτηκε τις παραπάνω νευραλγικές θέσεις για ανικανότητα, όταν ο ίδιος, κατά την εκτίμηση των συμπατριωτών του, πέρασε εντελώς απαρατήρητος;
4. Πώς εξηγείται το γεγονός της πρωτοφανούς συναλλαγής με άλλους επίδοξους υποψήφιους του δήμου μας μοιράζοντας τα «ιμάτια της εξουσίας» σε «2,5 + 2,5» έτη, καταρρακώνοντας έτσι με τον πιο άθλιο τρόπο θεσμούς και αρχές και δείχνοντας μια αρχομανία χωρίς όρους και όρια.
5. Τι αξία μπορεί να έχουν οι τοπικιστικού χαρακτήρα πατριωτικές κορόνες του προς τους συμπατριώτες του Αιγινιώτες, όταν κατά το παρελθόν αγνόησε 5 αιγινιώτικους συνδυασμούς και συμπορεύτηκε με τον υποψήφιο του Καταχά; Ποιον νομίζει ότι μπορεί να πείσει με αυτά τα χονδροειδή ψέματα και ποιον μπορεί πια να κοροϊδέψει; Ο τόπος μας είναι μικρός και καμιά μάσκα δεν ξεγελά.
6. Τέλος, του συστήνουμε να προσέχει γιατί θα βρεθεί στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση. Το ήθος, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας δεν τη διαπραγματευόμαστε ούτε αφήνουμε την κακοήθεια να κακοφορμίσει. Εμείς, προσηλωμένοι στον αγώνα μας τον αφήνουμε να εκτίθεται μόνο του στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει και τον προκαλούμε σε αντιπαράθεση ιδεών και προγραμμάτων στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και των αναγκών της εποχής μας για ευρεία και αντικειμενική ενημέρωση των συνδημοτών μας. Εκεί θα δουν οι συνδημότες μας πραγματικά «πόσα απίδια έχει ο σάκος»