Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η Νιόβη Παυλίδου στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Νιόβη Παυλίδου: Η διοίκηση της Περιφέρειας ήταν παντελώς αδρανής σε θέματα πολιτισμού

«Η Περιφέρεια οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να προωθήσει τα θέματα
πολιτισμού στην Κεντρική Μακεδονία καθώς διαθέτει τον θεσμικό ρόλο. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η διοίκηση της Περιφέρειας υπήρξε παντελώς αδρανής με αποτέλεσμα η ανάδειξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων- ακόμη και η προβολή της λειτουργίας των μουσείων- να γίνεται μεμονωμένα και αποσπασματικά»
Τη δήλωση αυτή έκανε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου κατά την επίσκεψή της στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που στεγάζεται στη Μονή Λαζαριστών, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.
Η κα Παυλίδου συναντήθηκε με την διευθύντρια του Μουσείου και επιστημονική επιμελήτρια της Συλλογής Κωστάκη Μαρία Τσαντσάνογλου η οποία την ξενάγησε στο χώρο και την ενημέρωσε για τις δραστηριότητές τους. Ζητώντας μάλιστα να πληροφορηθεί τον τρόπο με τον οποίο προωθείται η λειτουργία του Μουσείου, έμαθε ότι οι υπεύθυνοι αναγκάζονται να φροντίζουν μόνοι τους για τη διαφήμισή τους, κάτι βέβαια που δεν συνάδει με τον θεσμικό τους ρόλο.


Παράλληλα η κα Παυλίδου ενημερώθηκε ότι παρά το γεγονός ότι το υπουργείο πολιτισμού έχει αγοράσει το κτίριο της ΥΦΑΝΕΤ και οι καταληψίες έχουν φύγει από καιρό, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή μέριμνα για την υπαγωγή του σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη μεταφορά του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο συγκεκριμένο κτίριο, όπως, αρχικά, σχεδιαζόταν.
Η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου καυτηρίασε το γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν στήριξε δράσεις αλλά και φορείς που σχετίζονται με τον πολιτισμό, κάτι που έχει αντίκτυπο και στην ίδια την κοινωνία. «Είναι δεδομένο» είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου «ότι ο πολιτισμός είναι συνδεδεμένος με αξίες που χαρακτηρίζουν τις κοινωνίες, είναι συνδεδεμένος με δράσεις για εκπολιτισμό έτσι ώστε να αγγίξουμε το υψηλότερο επίπεδο εξέλιξης κα γι αυτό οφείλουμε να τον στηρίξουμε».