Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Επισκέψεις του Χρήστου Γιαννούλη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στο ΕΚΑΒ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης
Κοντά στους εργαζόμενους που απασχολούνται στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Άλλου Δρόμου
Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος πραγματοποίησε επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης αλλά και στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ.
Ο κ. Γιαννούλης, συνοδευόμενος από  δημοτικούς συμβούλους που εργάζονται στο χώρο της υγείας, συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Στέργιο Φαρμάκη, με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και επισκέφθηκε όλες τις κλινικές, μιλώντας με ασθενείς και προσωπικό.
Οι μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο όσο και στο ΕΚΑΒ Πιερίας και οι περεταίρω περικοπές στις δημόσιες δαπάνες υγείας, έχουν οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών του Δήμου Κατερίνης και καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των εργαζομένων.

Ο Χρήστος Γιαννούλης εξήρε τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού να κρατήσουν ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, εξυπηρετώντας του ασθενείς μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες, τονίζοντας ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η διασφάλιση πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας, αλλά και ζήτημα ουσίας για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα της ψυχικής υγείας, υπογραμμίζοντας ότι η τεράστια δουλειά που έχει γίνει ως σήμερα στη διαδικασία αποασυλοποίησης και ένταξης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές στην κοινότητα πρέπει να συνεχιστεί με την οικονομική στήριξη των δομών που έχουν δημιουργηθεί στην Πιερία.

Για να επιτευχθεί αυτό, είπε ο κ. Γιαννούλης, απαιτείται συλλογικός αγώνας των πολιτών, αλλά και πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης που οφείλει να διεκδικεί την ύπαρξη και πλήρη λειτουργία των υποδομών υγείας στον Δήμο Κατερίνης.
Στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ ο κ. Γιαννούλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην τοπική υπηρεσία και συνεχάρη τους διασώστες για την ετοιμότητα και την ευσυνειδησία που δείχνουν.