Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Καζάς Παναγιώτης: Δήμος Οικονομικής Ανάπτυξης με την χρήση νέων τεχνολογιών

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Η Βόρεια Πιερία της Καρδίας μας
Δήμος Οικονομικής Ανάπτυξης με την χρήση νέων τεχνολογιών. Ειδικό Γραφείο για τα μέσα δυναμικής κοινωνικής δικτύωσης( social media).
Ο συνδυασμός μας ‘Η Βόρεια Πιερία της Καρδίας μας’ δεσμεύεται ότι με
την εκλογή του, θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και κυρίως αυτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn), με την δημιουργία Ειδικού Γραφείου Δικτύωσης με στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Πιο συγκεκριμένα:
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διείσδυση στο παγκόσμιο κοινό και μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο οικονομικής ανάπτυξης για την Βόρεια Πιερία με στόχο την ανάδειξη της για τους ακόλουθους σκοπούς:
1) Τουριστική Προβολή.
2) Προσέλκυση Επενδύσεων.
3) Προβολή της ιστορικής μας κληρονομιάς.
4) Σύνδεση του απόδημου ελληνισμού, μεταναστών που προέρχονται    από την  Βόρεια  Πιερία.
5) Σύνδεση με τους κοντινούς και συμπληρωματικούς τουριστικούς προορισμούς Όλυμπος, Βεργίνα, Δίον.
6) Γραφείο Διασύνδεσης των Νέων για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το συγκεκριμένο γραφείο των μέσων δυναμικής κοινωνικής δικτύωσης (social media), θα χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες των μέσων αυτών έτσι ώστε με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος θα μπορέσει να αναδειχθεί ο τόπος μας και να προβληθούν τα στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για παράδειγμα, ο Κολινδρός είναι η γενέτειρα πατρίδα του Αλέξη Ζορμπά. Το βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Μεθώνη και το άγαλμα του Φιλίππου. Ο ιστορικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στον Κολινδρό μνημείο του 17αι. Η ιστορική Πύδνα (Κίτρος) και οι νεολιθικοί οικισμοί στα Παλιάμπελα. Επίσης, οι ιστορικοί Ναοί Αγίου Αθανασίου και Πέτρου και Παύλου του 16αι και 14αι αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα Ιστορικά Μνημεία από την Αρχαιολογική υπηρεσία. Νέα αρχαιολογικά ευρήματα σε Μακρύγιαλο και Μεθώνη και πολλά άλλα τα οποία διαθέτει ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

Τα μέσα δυναμικής κοινωνικής δικτύωσης θα μπορέσουν να κάνουν την Βόρεια Πιερία ως έναν επιπλέον τουριστικό προορισμό που θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.