Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εορτασμός της ημέρας λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα
Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης,  κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 44 εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας στην Κατερίνη, τελέσθηκε τρισάγιο και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αθανάσιο
Καρούντζο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης, Αντιδήμαρχο Κατερίνης, κ. Παναγιώτη Μπερεδήμα, εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και από  το Σύλλογο  Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ".

«Η σημερινή επέτειος, θα μας θυμίσει  και πρέπει να μας θυμίσει τις τραγικές συνέπειες του πολέμου, καθώς η ιστορική μνήμη ενός λαού αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια του και με φάρο τις αξίες για τις οποίες θυσιάστηκαν οι εθνικοί μας ήρωες, θα βαδίσουμε στο μέλλον δυνατοί, σίγουροι και  ικανοί για να αγωνιστούμε και να αντιμετωπίσουμε σημερινές προκλήσεις και σκοπέλους,  που οφείλουμε στις επόμενες γενιές να ξεπεράσουμε,  αλληλέγγυοι και με πατριωτισμό» , ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία που εκφώνησε,  ο τελετάρχης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Μιχάλης Συμεωνίδης.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.