Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Όχι στην ΕΕ, την Ένωση των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Οικονομικών Συμφερόντων!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Το ότι την περασμένη Κυριακή καταψηφίστηκαν, κατά κανόνα, όσοι είχαν χρίσμα κυβερνητικού υποψηφίου,  δε σημαίνει ότι καταψηφίστηκε και η πολιτική που ευθύνεται
για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και των πολιτών της. Οι πλείστοι των λεγόμενων «ανεξάρτητων» υποψηφίων ανήκαν και ανήκουν στο πολιτικό οικοδόμημα, που με συνέπεια προώθησε την πολιτική, τα αποτελέσματα της οποίας σήμερα γεύεται ο ελληνικός λαός με τον πιο δραματικό τρόπο.
Τα αποτελέσματα δείχνουν  πως οι υποσχέσεις των πολιτικών εκπροσώπων των θυτών προς τα θύματα έπιασαν για μια ακόμη φορά… τόπο! Οι ψηφοφόροι απέδειξαν, σε μεγάλο βαθμό, ότι σ’ αυτούς εναποθέτουν και πάλι τις ελπίδες  για την όποια «σωτηρία» τους. Φυσικά  τη σωτηρία  του  δικού τους σπιτιού. Πιστεύοντας έτσι, αφελώς, ότι  η πυρκαγιά θα σταματήσει στου διπλανού, που ήδη καίγεται!
Την ερχόμενη Κυριακή των Ευρωεκλογών τα κυβερνητικά κόμματα κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσπάσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα, που θα τους κρατήσει στην κυβέρνηση, ενώ η «αριστερή» αξιωματική αντιπολίτευση ακριβώς το αντίθετο. Όμως και οι δύο στην ουσία της πολιτικής συμφωνούν απόλυτα. Αμφότεροι υπερασπίζονται αυτό το οικοδόμημα, που μόνο δεινά –που δεν είναι της στιγμής να απαριθμήσουμε-  συσσώρευσε στον ελληνικό λαό, όπως και στους λαούς της Ευρώπης. Δεινά για τα οποία και οι δυο φαρδιά πλατιά έβαλαν την υπογραφή τους!
Και οι δύο  ταυτίζουν αυτήν την Ένωση  των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Οικονομικών  Συμφερόντων, την ΕΕ, με την Ευρώπη και κατ’ επέκταση, λαθροχειρώντας, την  συναρτούν  με τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης!
Δίνουν όρκους πίστης και καθημερινά διαγκωνίζονται μεταξύ τους στην υποβολή των  διαπιστευτηρίων τους, προσπαθώντας να αποδείξουν στους ηγήτορές της πόσο ικανοί και πιστοί πολιτικοί τους υπάλληλοι είναι, μήπως και αποσπάσουν ένα νεύμα εύνοιας από αυτούς, για να το εξαργυρώσουν άμεσα στο χρηματιστήριο της κάλπης.
Ταυτόχρονα, ψευδόμενοι χωρίς καμιά συστολή,  έχοντας  απόλυτη συνείδηση  των πράξεών τους, δίνουν στο λαό ελπίδες χωρίς αντίκρισμα, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι τον οδηγούν στην αγχόνη. Το δε θράσος τους   είναι τέτοιο που του ζητούν και δια της ψήφου του να περάσει ο ίδιος τη θηλιά  στο λαιμό του.
Και βέβαια, για τους ηγήτορες αυτής της συμμαχίας, ένωσης, το κάθε είδους πολιτικό προσωπικό έχει ημερομηνία λήξης. Πρέπει να εναλλάσσεται, για να νομίζουν οι αφελείς ψηφοφόροι ότι όχι μόνο δια της εναλλαγής θα λύσουν το προσωπικό τους πρόβλημα αλλά δια της ψήφου τους έχουν και λόγο!   Γι αυτό συνεχώς παράγουν εφεδρείες, προκατασκευάζουν εναλλακτικές «λύσεις», για να τιθασεύσουν τις αντιδράσεις του… «αμφισβητία» ψηφοφόρου!
Το θέμα λοιπόν για την άρχουσα τάξη δεν είναι ποιους θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι της ερχόμενης Κυριακής. Αρκεί βέβαια η επιλογή να είναι μεταξύ του προκατασκευασμένου και επιλεγμένου εξ αυτών πολιτικού προσωπικού. Επιθυμητή η ψήφος για τον καθένα απ’ αυτούς!
Την κόκκινη γραμμή  την τραβούν έξω απ’ τα όρια αυτών των πολιτικών σχηματισμών. Η τεχνητή πόλωση λοιπόν  που δημιουργούν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι για να μην φύγουν ψήφοι εκτός ορίων της κόκκινης γραμμής. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούν όλες τις γι αυτόν το σκοπό μεθόδους, πάγια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Παραπληροφόρηση, απειλές, τρομοκρατία, κινδυνολογία, βία κάθε μορφής… αρκεί ο ψηφοφόρος να μην δει πέρα από όσο αυτοί, η άρχουσα τάξη,  του επιτρέπουν. 
Χαρακτηριστικό και άξιο προσοχής είναι το κύριο –φετινό-  πρωτοχρονιάτικο άρθρο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» με τίτλο: «Από την επαναθεμελίωση στην ανοικοδόμηση!». Εκεί αθροίζονται οι ψήφοι των κομμάτων, όλων, όσων  υπερασπίζονται  την ΕΕ, και,     κάνοντας ένα λογικό άλμα,  η εφημερίδα βγάζει το… συμπέρασμα ότι αυτή είναι και η θέληση του ελληνικού λαού!
Γράφει λοιπόν ΤΟ ΒΗΜΑ: «…Ο ελληνικός λαός  έκανε ήδη με τη στάση του τη μεγάλη επιλογή. Θέλει την Ελλάδα ευρωπαϊκή, εντός της ευρωζώνης…»! Αυτό τους ενδιαφέρει να φωνάξουν το βράδυ της Κυριακής.  Ας μην τους κάνουμε τη χάρη, ας μην βάλουμε μόνοι μας για μια ακόμη φορά  τη θηλιά στον ίδιο μας  το λαιμό!    
Γι αυτό και η ψήφος στο ΚΚΕ, που διαρκώς και αδιαλείπτως προβλέπει, αποκαλύπτει, καταγγέλλει, προτείνει, αγωνίζεται, που λέει όχι, που λέει  έξω από την ΕΕ, είναι μια επικίνδυνη γι αυτούς ψήφος. Όμως είναι μια ψήφος που σ’ εμάς, που βιώνουμε αυτή τη βαρβαρότητα της ΕΕ και των πολιτικών της υπαλλήλων,  θα ζωντανέψει την ελπίδα. Είναι ψήφος που  μπορεί να σταματήσει την υποχώρηση, αν μήτε άλλο είναι μια ψήφος ανάσας. Και όχι μόνο γι αυτούς που συμφωνούν με το πρόγραμμα και τις θέσεις του,  αλλά και  για όλους εκείνους που βλέπουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.
 Το… αριστερό εκβιαστικό επιχείρημα, «ψηφίστε μας για να φύγει η κυβέρνηση» δεν έχει βάση, γιατί αυτές οι εκλογές δεν βγάζουν κυβέρνηση! Αν υπάρχει αυτή τη στιγμή δίλημμα θα μπορούσε να είναι: Ψηφίζουμε με κριτήριο σε ποιο κόμμα η ψήφος μας θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα και θα προκαλέσει την μεγαλύτερη ανησυχία στην  άρχουσα τάξη, εγχώρια και μη, καθώς και στους πολιτικούς της υποταχτικούς!   Να είναι  μια ψήφος που θα δίνει μια  δυνατή απάντηση σ’ όλους αυτούς που μας εξαθλιώνουν και θάβουν το μέλλον αυτού του λαού και τον παιδιών του!
Και ας μας είναι ξεκάθαρο ότι η  πατρίδα μας στα δικά τους χέρια έχει την τύχη μιας «σύγχρονης» μπανανίας. Τώρα ας τους πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ!  

ΥΓ.1. Και επειδή οι λαθροχειρίες τους δεν έχουν όρια, για να δούμε πόσο αδίστακτοι είναι, ας θυμηθούμε τι έγραφε η καθημερινή την πρωτοχρονιά του 1981,με την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ: «Η πολιτική ηγεσία χαιρετίζει την ένταξή μας στην ΕΟΚ. Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, καθίσταται ισότιμη με τα ισχυρότερα ευρωπαϊκά κράτη». Αυτά τα παραμύθια μας έλεγαν τότε, που σήμερα δεν αντέχουν ούτε σ’ έναν απλό σχολιασμό. Σήμερα βέβαια  τα ανανεώνουν!   
2. Και επειδή και εξ «αριστερών» λαθροχειρούν    -μας καλούν συνεχώς,  θυμίζοντάς εκείνο το… σοσιαλιστικό «ψηφίστε μας, για να φύγει η Δεξιά, για να βάλουμε τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»- λέμε πως έτσι όχι μόνο η Δεξιά δεν έφυγε, αλλά ανδρώθηκε κιόλας.  Γι αυτό ψηφίζουμε ΚΚΕ! 
Και όχι μόνο λαθροχειρεί αλλά θέλει και να ξεχνάμε, το βίο και την πολιτεία της, το ρόλο που μέχρι τώρα έπαιξε και παίζει μέσα στην ΕΕ. Θέλει να ξεχνάμε τα… «ναι της σε όλα» στην ΕΕ, να ξεχνάμε το Μάαστριχτ και τις εγκληματικές τους ευθύνες!  
Τετάρτη 21/5/’14