Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κύριοι, δεν έχετε το Θεό σας... - Γράφει ο Παναγιώτης Φιλ. Τριανταφυλλίδης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....
Παρατηρώ τελευταία πως, όσο τολμάω να αμφισβητώ τη διοίκηση του δήμου Κατερίνης, τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για την πολιτική τους αναποτελεσματικότητα και τα κακώς κείμενα του Δήμου, αντιμετωπίζομαι σχεδόν πάντα με ειρωνεία από τους
συνομιλητές μου - και κατά κύριο λόγο υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξη του κυρίου Χιονίδη, οι οποίοι με ρωτάνε με ύφος μπλαζέ πολιτισμού ποια είναι η δική μου πρόταση για τη λύση του προβλήματος.
Η ερώτηση «εσύ τι προτείνεις» - ντυμένη επιμελώς με ειρωνικό αυτοδιοικητικό ύφος 8ετούς εξουσίας και προσεχούς εξουσιομανίας - εμπεριέχει κάτι γελοίο, κυρίως επειδή ό,τι και να προτείνεις σκοντάφτει πάνω σε δεκάδες ήδη υπάρχουσες ιδεολογικές και ηθικές νόρμες - ιερές θα τις έλεγα - τις οποίες εγώ υποτίθεται πως δε μπορώ και δεν πρέπει να αγγίξω.
Σε μια προσπάθεια να δώσω μια συνολική απάντηση στο ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;», έχω στύψει το μυαλό μου.
Πείτε μου όμως, γιατί δε μπορεί να αποτελέσει πολιτική αυτοδιοικητική πρόταση ο δημόσιος έλεγχος των πεπραγμένων της διοίκησης Χιονίδη; Πείτε μου σας παρακαλώ γιατί δεν πρέπει ποτέ να γίνεται έλεγχος ενός έργου το οποίο εμείς οι δημότες έχουμε πληρώσει; Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό πως ακόμη και τα δωρεάν χρήματα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, είναι δικά μας χρήματα καθώς και των υπολοίπων ευρωπαίων φορολογουμένων.
Μετά από ανάγνωση χιλιάδων βιβλίων και ατελείωτες ώρες σκέψης - αλλά και γόνιμου διαλόγου με επιφανείς προσωπικότητες- νομίζω πως έφτασα επιτέλους σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που απαντάει οριστικά στο ειρωνικό ερώτημα «εσύ δηλαδή τι προτείνεις;».
Εγώ λοιπόν προτείνω, να γίνει άμεσος έλεγχος των πεπραγμένων του δήμου. Το πρόγραμμά μας συνάγεται πλέον και από τις καταγγελίες. Αυτό που κατηγορώ, αυτό που καταγγέλλω, προφανώς και προγραμματίζω να το αλλάξω.

Θα σας αναφέρω λοιπόν ένα παράδειγμα όπως ακριβώς μου το ανέφερε ο φίλος Τηλέμαχος.
«Επιλέγω να σχολιάσω μόνο το θέμα της υπόγειας διάβασης στο Σταθμό.
Ξεχνάμε μάλλον ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί ακόμα από τον Δήμο.
Ξεχνάμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πεζούς και δίτροχα, αλλά μετά από πιέσεις του Δήμου, έγινε υπόγεια διάβαση και για αυτοκίνητα (όσο πιο στενό γίνεται για να μην επηρεάσει τα καταστήματα).
Ξεχνάμε ότι ο χρήστης είναι ο Δήμος και άρα αυτός έχει την ευθύνη για την συντήρηση και σωστή λειτουργία του.
Ξεχνάμε ότι τα ασανσέρ δεν λειτούργησαν ποτέ, γιατί ο δήμος δεν έχει ορίσει τεχνικό υπεύθυνο (και πως να ορίσει αφού δεν έχει παραλάβει καν).
Άρα μπορούμε να καταλάβουμε ποιός ευθύνεται που:
Δεν λειτουργούν τα ασανσέρ, που με λίγη βροχούλα πλημμυρίζει, που δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα ποδήλατα (τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να μπαίνουν στο ασανσέρ, να περνάνε απέναντι και να συνεχίζουν τον δρόμο τους) και που δεν υπάρχει σήμανση για να οδηγούν τους πεζούς στην υπόγεια διάβαση τους».
Όσοι λοιπόν μιλάνε για έλλειψη προγράμματος ας δούνε λίγο πάλι το δικό τους.
Συμπέρασμα της εβδομάδας: Το να διατηρήσεις στην Κατερίνη του 2014 την κριτική σου εγρήγορση, το να ζητήσεις έλεγχο των πεπραγμένων, το να αμφισβητήσεις πως όλα είναι καλώς καμωμένα, το να συντηρήσεις το αίσθημα δικαίου και κυρίως σε μια εποχή σαν τη σημερινή, όπου οι καθεστωτικοί της νυν διοίκησης είναι στην τσίτα να σου κολλήσουν τη ρετσινιά του λαϊκιστή και οι πραγματικοί λαϊκιστές τη ρετσινιά του καθεστωτικού, απαιτεί δεξιότητα χορευτή, θάρρος κασκαντέρ και πληροφόρηση ειδήμονα - χώρια που στο τέλος κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς εκατέρωθεν ως ένας κοινός γραφικός λαϊκιστής. Εγώ δε θα πουλήσω ποτέ για 30 αργύρια ή για περισσότερα το καθαρό μου βλέμμα με αντάλλαγμα μερικά γραμμάρια αυτοδιοικητικής πρέζας.
ΥΓ. Θα παρακαλούσα τους αυτοδιοικητικούς εραστές του συνδυασμού του κυρίου Χιονίδη να σταματήσουν να διαφημίζουν με ψέματα το κοινωνικό πρόσωπο της διοίκησης του Δήμου, γράφοντας και μάλιστα δημόσια πως «Δόξα το Θεό έχουμε κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία», διότι όπως φαίνεται, κύριοι, δεν έχετε το Θεό σας.
Γράφει ο: Παναγιώτης Φιλ. Τριανταφυλλίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
«Άλλος Δρόμος για το Δήμο Κατερίνης»
Δημοσιεύτηκε στον ΑντίΛογο της Πιερίας στις 02/05/2014