Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΣΤΟΥΣ LOS LAMPICOS

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Με τους Los Lampicos συναντήθηκε η Νιόβη Παυλίδου
Σε μία από τις δράσεις των Los Lampicos, μίας ομάδας νέων παιδιών που, εδώ και λίγο καιρό, αποφάσισαν να καθαρίσουν όλα τα μουτζουρωμένα σημεία της νέας
παραλίας από τις «υπογραφές» των γκραφιτάδων, βρέθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.
«Οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι υποχρέωση της αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες αλλά, σε εποχές βίαιης ανατροπής της καθημερινότητάς μας ο εθελοντισμός αυτός είναι μία όαση για την αναβάθμιση του αστικού χώρου και παράδειγμα προς μίμηση»  τόνισε η κα Παυλίδου όταν διαπίστωσε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι Los Lampicos.


Γιατί, όπως πληροφορήθηκε από του ίδιους, οι εθελοντικές δράσεις τους ξεκίνησαν εντελώς αυθόρμητα. Οργανώθηκαν μέσω facebook, ζήτησαν την τεχνογνωσία από το δήμο Θεσσαλονίκης, βρήκαν κάποιους χορηγούς και άρχισαν να τα κάνουν όλα…λαμπίκο.
Άλλωστε, όπως υπογράμμισαν  oι Los Lampicos, συζητώντας με την κα Παυλίδου «οι ενεργοί πολίτες δεν χρειάζεται να τα περιμένουν όλα από το κράτος και τις υπηρεσίες του. Οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας».