Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Κύριε Νάσο Αλευρά… άκρως αντεπιστημονικό και άστοχο το παράδειγμά σας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio.blogspot.gr
*Του Πάνου Γιαννάκαινα

Κύριε Νάσο Αλευρά, κινδυνολογείτε ασύστολα χρησιμοποιώντας αφελέστατα παραδείγματα από την σύγχρονη ελληνική ιστορία, αλλά και εμφανίζεστε ως ανιστόρητος: Ο "καταστροφικός" για εμάς πόλεμος του 1897, όπως τον χαρακτηρίσατε στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη (ΣΚΑΪ - Σαββατοκύριακο με Δράση), προκειμένου να παραλληλίσετε και να εξομοιώσετε τον ρόλο τής τότε αντιπολίτευσης προς τον ρόλο τής σημερινής, μπορεί μεν να έληξε νικηφόρα για τους Τούρκους, αλλά ουσιαστικά διέσωσε την τιμή και υπόληψη της πατρίδας μας, οδήγησε στην τελική δικαίωση των αγώνων μας σχετικά με το Κρητικό Ζήτημα και, σε τελευταία ανάλυση, προετοίμασε το έδαφος για τους νικηφόρους για εμάς Βαλκανικούς Πολέμους.

Θα έπρεπε τουλάχιστον να αισθάνεστε υπερήφανος που, έστω για μία φορά, κάποια ελληνική κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις Μεγάλες Δυνάμεις (και μάλιστα ήδη υπό το κράτος της πτώχευσης) και τις απειλές τους για ναυτικό αποκλεισμό. Επομένως μην παραμυθιάζετε τον ελληνικό λαό ποντάροντας στην αγνωσία του, στην αγραμματοσύνη του και κοντή του μνήμη.

Θεωρώ ως άκρως αντεπιστημονικό και άστοχο το παράδειγμά σας. Οι σημερινές κυβερνήσεις της πατρίδας μας, κάποιες των οποίων και σεις υπηρετήσατε πιστά, είναι σε θέση να προβληματίζονται μόνο για το πώς θα κατασκευάσουν σενάρια περί ελληνικών σημαιών που τις πήρε στα κύματα ο άγριος άνεμος του Αιγαίου και πώς θα απαλλάξουν των ευθυνών τους όποιους διαπλεκόμενους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα. 

Είναι ντροπή, επιτέλους, να με αναγκάζετε να υπερασπίζομαι την ιστορική αλήθεια και την τιμή του λαού μας από τόσα χιλιόμετρα μακριά, αφού οι συνέλληνες εκεί κάτω είτε κοιμούνται, κατάκοποι από το χθεσινοβραδινό βλακώδες χαζοξενύχτι τους, είτε απολαμβάνουν την φραπεδιά τους ανέμελοι, αδιαφορώντας για το πού οδηγείται η ασήμαντη ζωούλα τους…


*Ο κ. Πάνος Γιαννάκαινας είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ