Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές η συγκυβέρνηση έδωσε ένα ακόμα δείγμα της πολιτικής ξεπουλήματος σημαντικών εθνικών και κοινωνικών πόρων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η μεταβίβαση δεκάδων ακινήτων σ’ όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και του χώρου του παλιού ψυχιατρείου στην Πέτρα Ολύμπου, παραλίες κατά μήκος της Πιερίας, το παλιό "Ξενία¨ και μία σειρά δημόσιων εκτάσεων της Πιερίας στο αμαρτωλό Ταμείο «Αξιοποίησης» Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), είναι ενδεικτική ακριβώς της νοοτροπίας και τακτικής που πρόσφατα αποδοκιμάστηκε από τον Ελληνικό Λαό : Από τη μια μεγάλα λόγια και ασύστολα ψεύδη για δήθεν οικονομική ανάκαμψη και από την άλλη πρωτοφανής επέλαση σε ό,τι σημαντικό από άποψη αξίας απέμεινε στην δημόσια περιουσία, παραλίες, λιμάνια, κτίρια και εγκαταστάσεις, αεροδρόμια κλπ.
Αυτή είναι η πολιτική που απαιτούν για τη χώρα μας οι ξένοι επικυρίαρχοι. Και είναι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που πρόθυμα υπακούει. Αγνοούν με προσβλητικό τρόπο την νωπή ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, που τους αποδοκίμασε. Δεν τους ενδιαφέρει πια ότι η κοροϊδία γίνεται τόσο φανερή. Ξέρουν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες.
Μπροστά στο μεγάλο θέμα να χαθούν οριστικά σημαντικοί για τους πολίτες της Πιερίας χώροι και το επενδεδυμένο σ’ αυτούς κοινωνικό κεφάλαιο αντί πινακίου φακής, οφείλουμε να αντισταθούμε. Δεν αρκεί μόνο η αποδοκιμασία. Πρέπει να καταστρωθεί ένα σχέδιο κοινά αποδεκτό, να αποφασιστεί επιτέλους με ευθύνη όλων όσων κατέχουν θεσμική θέση και πρωτίστως των αυτοδιοικητικών Αρχών, τι πρέπει να γίνει οι χώροι και οι εγκαταστάσεις τους.
Με κοινή βούληση και συντονισμό και με τον αγώνα μας που θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές, μπορούμε να εμποδίσουμε ένα ακόμα ανοσιούργημα σε βάρος του τόπου και των αναγκών των ανθρώπων του.
Επιτέλους οι 4 βουλευτές της ΝΔ στο νομό μας να σταματήσουν να παριστάνουν τους αθώους, πρέπει να καταλάβουν ότι εκφράζουν μια μικρή πλειοψηφία του πιερικού λαού και δεν έχουν καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να συνεργούν σε τέτοια ανοσιουργήματα εις βάρος της περιουσίας του Ελληνικού λαού.