Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η ΠΙΕΡΙΑ ΤΩΡΑ «ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ», Η ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ

Η ΠΙΕΡΙΑ ΤΩΡΑ «ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ», Η ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ
(και κανείς δεν το πήρε χαμπάρι, ούτε καν …η Πιερία!!!)
 
Η εκστρατεία κατεδάφισης αυθαιρέτων ξεκίνησε! Απ΄ όλη την Ελλάδα, η Πιερία έχει το προνόμιο να εγκαινιάζει τον αγώνα αυτό, να απαλλαγεί η χώρα από τα εκατομμύρια αυθαίρετα. Και από τα χιλιάδες αυθαίρετα της Πιερίας, πρώτο θα κατεδαφιστεί το «Νταλιάνι του Μήλιου», στην Παραλία Καλλιθέας!!!
 
Το αποπειράθηκαν και πριν τις πρόσφατες εκλογές και το αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή, αφού ως την τελευταία στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο μας κρατούσε απασχολημένους με το «χαρτομάνι» του, για να έχουμε τον ελάχιστο χρόνο αντίδρασης. Ως και στις 5.30 απόγευμα Παρασκευής, το Ελληνικό Δημόσιο έστελνε έγγραφα για να ανακοινώσει κατεδάφιση την προσεχή Πέμπτη, με τριήμερο αργία να μεσολαβεί. Τέτοια λεπτομερή προετοιμασία, τέτοιος ζήλος δίωξης των ενόχων και αποκατάστασης της αδικίας!!! Αλλά … «δεν τους πέρασε»… Και δεν θα το καταφέρουν και πάλι.
 
Ακόμη κι αν ο ιδιώτης που μας διώκει προσφέρει όλα τα ιδιόκτητα μηχανικά μέσα στις υπηρεσίες του Δημοσίου για να μας εξαφανίσει. Ήδη, μας εξαφανίζει ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της επιχείρησής του. Επιχείρησης χτισμένη εκ θεμελίων στην παρανομία. Επιχείρησης γνωστής σ΄ όλο το νομό ως το «ξενοδοχείο πάνω στην άμμο» και σ όλη την Ελλάδα ως το «Βατοπαίδι της Πιερίας».

Δεν θα επαναλάβουμε όσα ήδη καταγγείλαμε δεκάδες φορές στη διάρκεια του πολύχρονου αγώνα μας να σώσουμε το σπίτι που μας ανέθρεψε. Το νταλιάνι του πατέρα μας που υπάρχει από το 1947, ηλεκτροδοτείτε από το 1966, και ως πρόσφατα είχε νερό και τηλέφωνο. Πριν μας τα κόψει ο κ. Λάμπρου. Πριν καταφέρει –πρώτος αυτός σ όλη την Ελλάδα- να κινητοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο για να κατεδαφιστεί νόμιμο κτίσμα/μόνη και κύρια κατοικία μακροχρόνια άνεργου. Με μια απόφαση ΕΝΟΣ υπαλλήλου* που το έκρινε «αυθαίρετο» … 28 χρόνια μετά και αντίθετα σε προηγούμενη απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου!!!
 
Θα μπορούσαμε να παραθέτουμε επί ώρες στοιχεία για την αδικία που μας γίνεται. Για τον τιτάνιο αγώνα του Πιερικού παρακράτους να εξαλειφθεί το νταλιάνι μας και να παραδοθεί πλήρως η παραλία στον κ. Λάμπρου και την επιχείρησή του. Τον κ. Λάμπρου που κατάφερε να κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο για τις ασχήμιες του, «κοιμίζοντάς» μας με παραπλανητικές προσφορές και δεσμεύσεις. Έτσι χάσαμε και την τηλεφωνική σύνδεση. Δεχτήκαμε να υπογειοποιηθεί για να μην τον ενοχλεί και καταλήξαμε …να μην επιτρέπει την υπογειοποίηση που υποσχέθηκε, αφού πρώτα είχε κοπεί η υπέργεια/εναέρια  –παλαιότατη- σύνδεση. Τέτοιου βάρους είναι ο λόγος του κ. Λάμπρου!!! Του τυχερού που μόνος αυτός βρήκε δημόσιο παραθαλάσσιο «φιλέτο» 32 στρεμμάτων στην Πιερία και το απέκτησε με λιγότερο από 1,5 (ενάμιση) εκατομμύριο ευρώ. Οι ορκωτοί εκτιμητές …έτυχε να είναι οι ίδιοι που εμπλέκονται και στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. Εντελώς συμπτωματικά. Οπότε, δεν είναι και καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι τέσσερις (4) βουλευτές του νομού μας…ποτέ ως τώρα δεν άκουσαν τίποτα για τον κ. Λάμπρου και την προσπάθειά του να μας εξαφανίσει.  Ούτε καν η κ. Μάνη δεν ανακοίνωσε ένα αθώο «τι είναι το ατομικό μαρτύριο, μπροστά στο κοινό καλό;;;»
 
Την προηγούμενη φορά, εν μέσω προεκλογικής περιόδου (την ώρα δηλαδή που όλοι εμείς με άλλα, υψηλότερα, ήμασταν απασχολημένοι) ο κ. Λάμπρου κατάφερε να κινητοποιήσει το Ελληνικό Δημόσιο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ξεπεραστεί ακόμη και η ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ έλλειψη μηχανημάτων για την κατεδάφιση, με την προσφορά …των δικών του χωματουργικών. Για να εξαφανιστεί το νταλιάνι μας, το Δημόσιο που όλοι γνωρίζουμε, ξεπέρασε εαυτόν, επικοινωνίες μεταξύ υπηρεσιών επιταχύνθηκαν αστρονομικά, πρακτικές λεπτομέρειες ξεπεράστηκαν με πνεύμα ιδιωτικού fast track, ακόμη και το γεγονός ότι δεν υπάρχει δρόμος πλέον για να πράξουμε όσα προσπάθησαν να μας επιβάλλουν παραβλέφτηκε, ενώ το επισημαίναμε. Και δρόμος δεν υπάρχει γιατί ο κ. Λάμπρου επέλεξε να μην τηρήσει το ΝΟΜΟ που ορίζει να υπάρχουν δίοδοι για επικοινωνία με την παραλία σε παραθαλάσσια κτίρια ανά 300 μέτρα, χτίζοντας ένα μονοκόμματο ξενοδοχείο 820 μέτρων. Δήμαρχε Κατερίνης, σας το επεσήμανε ο Συνήγορος του Πολίτη στις 14-4-2014 ΕΓΓΡΑΦΩΣ. Σκοπεύετε να τιμήσετε την ύπαρξή σας εφαρμόζοντας όσα ο Νόμος επιβάλλει ΚΑΙ με υπόδειξη του Συνηγόρου του Πολίτη;;; Κύριοι και Κυρίες Εισαγγελείς, γνωρίζετε κάτι για το πώς τα παραπάνω διαπιστώθηκαν, πρόστιμα επιβλήθηκαν, και τελικώς όλα κατέρρευσαν από μια ένσταση του κ. Λάμπρου;;;; ΚΑΙ χωρίς να δημιουργηθούν «ανοίγματα» ανά 300 μέτρα κτιρίου;;; Ο κ. Μηλιώτης που είναι και κατασκευαστής και μετείχε στην επιτροπή που δέχτηκε την ένσταση του κ. Λάμπρου μπορεί να μας διαφωτίσει;;;
 
 
Δεν θα σας κουράσουμε περισσότερο. Θα χουμε χρόνο να τα βροντοφωνάζουμε όλα αυτά, ακόμη κι αν καταφέρουν να εξαφανίσουν το νταλιάνι μας, το σπίτι μας. Δεν μας πτοεί ότι φωνάζουμε μόνοι μας. Κι αν καταγράφουμε εδώ την πρόθεσή μας αυτή, είναι για να καταγραφεί ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη σιωπή, αυτή που ξεπερνάει και τη σιωπή των τοπικών αρχόντων μας. Τη σιωπή του τοπικού Τύπου. Όλων αυτών των συμπολιτών μας που διεκδικούν το ρόλο του δημοσιογράφου ή των εκδοτών/ιδιοκτητών. Εσάς ρωτάμε: Κύριε Κορομπίλη, κύριε Τασχουνίδη, κύριε Μωυσιάδη, κυρία Γιαννούλη, κύριε Δερμίση, κι όλοι εσείς που μας ενημερώνετε** δεν ακούσατε ποτέ τίποτα για τις καταγγελίες μας;;;; Δεν είχατε ποτέ καμία απορία για όλα αυτά που συμβαίνουν χρόνια πολλά στην Παραλία Καλλιθέας;;; Έστω και για εκθειάσετε την έναρξη του πανελλήνιου αγώνα κατά των αυθαιρέτων από το νταλιάνι του Μήλιου; Ούτε αυτό δεν είναι θέμα πια;;; Κι αν όχι τι είναι;;; Θεωρούμε ότι το πρωί της Πέμπτης 19ης Ιουνίου 2014 ΠΡΕΠΕΙ να καταγράψετε την έναρξη αυτού του σωτήριου αγώνα. Και να βρεθείτε κι εσείς μαζί μ όσους θα κάνουν πάρτυ κατεδάφισης στο Νταλιάνι του Μήλιου. Ρεζερβέ: 6944-322912 και info@daliani-events.gr. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!
 
 
ΥΓ: και πάλι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να σώσουμε το νταλιάνι μας. Και πάλι θα ΄μαστε εκεί να το υπερασπιστούμε, όπως μπορούμε. Και πάλι, κύριε Λάμπρου…ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ. Κι ας έχετε μαζί σας όλο το Ελληνικό Δημόσιο, όλους τους τοπικούς και κεντρικούς κυβερνήτες.
 
* Υπάλληλος που βρέθηκε να χρηματίζεται και απεμακρύνθη
** Δεν αναφερόμαστε ειδικά και προσωπικά σε σας από κάποια κακή πρόθεση, ούτε δεν αναφερόμαστε σε κάποιους άλλους, αθωώνοντάς τους. Όχι. Απλώς, είστε οι πρώτοι που μας έρχονται στο μυαλό για πολλούς λόγους.  
 
 
                                                    Δημήτρης και Σωτήρης Μήλιος
                                            άτυχοι γείτονες ικανού για όλα επιχειρηματία