Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος διακινητή ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Λεπτοκαρυά Πιερίας

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται, διότι την 30.05.2014 το μεσημέρι, προώθησε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας δύο μη
νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Λεπτοκαρυάς Πιερίας), αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Πιερίας εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης για έλεγχο. Ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος δε συμμορφώθηκε και αναπτύσσοντας ταχύτητα τράπηκε σε φυγή, ενώ λίγο αργότερα εγκατέλειψε το όχημα και κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος τη δύσβατη περιοχή. Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος εντοπίστηκαν δύο ενήλικοι άνδρες αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια βραδινές ώρες της 27.05.2014 από αφύλακτο σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου και παρελήφθησαν από τον διακινητή προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικού ποσού.
Το προαναφερόμενο Ι.Χ. Επιβατηγό κατασχέθηκε.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας.