Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ!
 Κύριε Δήμαρχε
Η ενασχόλησή μου με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει.  Ένα εξ αυτών είναι και η εύρεση  χώρων
κατάλληλων   για τη λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, στρέφεται και η πρότασή μου για δημιουργία  νέου παιδικού σταθμού και ταυτόχρονη αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, που μένει ανεκμετάλλευτη  τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για το χώρο του πρώην αναψυκτηρίου της «Εκάβης», στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, ένας χώρος  ο οποίος βρίσκεται στην πλέον κατάλληλη θέση  για τη φιλοξενία νηπίων. Με ελάχιστο κόστος κατασκευής  μπορούμε ως Δήμος  να δημιουργήσουμε ένα σταθμό «πρότυπο» λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας του στην Κατερίνη.
Ο χώρος ενδείκνυται για τους παρακάτω λόγους:                   
·        Η γειτνίαση με το δημοτικό πάρκο δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία παιδιών και δίνει τη δυνατότητα άμεσης και εύκολης πρόσβασης στο χώρο
·        Οι παράλληλες δράσεις του Πνευματικού Κέντρου δηλ. η βιβλιοθήκη και το συνεδριακό κέντρο θα παρέχουν δυνατότητες και ευκολίες στις δραστηριότητες του σταθμού.
·        Αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε όφελος του δημότη η δημοτική περιουσία
·        Μειώνεται το κόστος λειτουργίας για το Δήμο λόγω μη καταβολής ενοικίων
·        Ελαχιστοποιείται το κόστος κατασκευής λόγω της υφιστάμενης κατάστασης του χώρου ο οποίος  απαιτεί μικρές  παρεμβάσεις .
Πιστεύω πως η πρότασή μου είναι ρεαλιστική και το μόνο που απαιτείται είναι η πολιτική σας βούληση για να δώσετε στο δημότη της Κατερίνης ένα πρότυπο παιδικό σταθμό και να εξασφαλίσετε επιπλέον θέσεις φιλοξενίας παιδιών ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις αυξανόμενες ανάγκες των νέων οικογενειών της πόλης μας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ