Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

O Θεοχάρης απαντά: "Δεν ζήτησα ούτε ευρώ" - Σε ποιους επιτίθεται - Ολόκληρη η επιστολή

Το facebook επέλεξε ο πρώην γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης για να απαντήσει στα δημοσιεύματα που τον έφερναν να ζητά πέντε εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για την εξώθηση σε παραίτηση από τη
θέση που κατείχε μέχρι πρόσφατα. Με την επιστολή του διαψεύδει τα δημοσιεύματα, μιλάει για "συμφέροντα" και κατονομάζει μέσα ενημέρωσης που στρέφονταν εναντίον του με δημοσιεύματα. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής. 
 Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που μου έστειλαν καλά λόγια αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλα το προηγούμενο διάστημα να αναβαθμίσω τις υπηρεσίες που η ΓΓΔΕ δίνει στους πολίτες. Πολλοί από εσάς με σταματάτε στον δρόμο για να μου πείτε πως παρόλο που σας "έκαψα" έκανα καλά και με επαγγελματισμό την δουλειά μου. Αυτό με συγκινεί και με κάνει να νιώθω πως ο αλτρουισμός που υποκρύπτει αυτή η συμπεριφορά δείχνουν πως είμαστε πολύ πιο ώριμοι από όσο θέλουν πολλοί να μας παρουσιάσουν.
Φεύγω από την ΓΓΔΕ αφήνοντας πίσω ένα έργο που μιλάει μόνο του: Σε κάθε τομέα είχαμε πρόοδο· εισπράξεις· τήρηση του προϋπολογισμού· αναδιοργάνωση· αξιοκρατία· κυνήγι φοροδιαφυγής ακόμη και από τους πλούσιους. Αυτό έγινε όσο αναδιοργανώναμε τα πάντα στην διοίκηση κόντρα σε νοοτροπίες και συμφέροντα.
Δεν είναι λίγο.
Φεύγω λοιπόν, αποδεικνύοντας πως γίνεται. Πως η αντίληψη πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος σε αυτή την χώρα είναι βαθειά οπισθοδρομική και τελικά βολεύει όλους εκτός από αυτούς που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα: Τους φτωχούς, τους ανήμπορους, τους άφωνους.
Γίνεται πέρα από ιδεολογήματα και ψεύτικες αντιπαραθέσεις. Γίνεται με δουλειά και μεράκι.
Αυτό χρειαζόμαστε τώρα.
Σας ευχαριστώ όλους όσους με περιέβαλλαν με αγάπη αυτές τις δύσκολες μέρες.
Χάρης Θεοχάρης
Υ.Γ.1 Ο κιτρινισμός έχει φτάσει σε απίστευτα όρια. Έφυγα χωρίς να ζητήσω ούτε 1€ και η αλητεία εφημερίδων που συνεχίζουν να συκοφαντούν έναν απλό, πια, πολίτη είναι αηδιαστική. Έβλεπα καθημερινά την εφημερίδα Δημοκρατία να ξεφτιλίζεται με αυτά που έγραφε για μένα και το δικαιολογούσα καθώς πάλευα με συμφέροντα. Τώρα όμως που ιδιωτεύω ποια η δικαιολογία;
Υ.Γ.2 Δεν έχω κάνει καμία δήλωση σε κανέναν δημοσιογράφο και ούτε σκοπεύω. Όποιος το παρουσιάζει πως έχει γίνει δήλωση ψεύδεται.
Υ.Γ.3 Καθώς δεν είμαι πια Κυβερνητικός Αξιωματούχος δεν σκοπεύω να γράφω στην σελίδα αυτή· θα παρακολουθώ όσο μπορώ αυτά που γράφονται.