Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η "σοκολάτα" γλυκαίνει τη ΔΕΘ

Τους 500.000 εκτιμάται ότι θα υπερβούν οι επισκέπτες του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», το οποίο θα λειτουργήσει για έξι μήνες στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης,
αρχής γενομένης από τις 6 Σεπτεμβρίου από τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

Ήδη, το ενδιαφέρον για επίσκεψη στο εντυπωσιακό αυτό θεματικό πάρκο, που δημιουργεί η ΔΕΘ-HELEXPO στις εγκαταστάσεις της, είναι πολύ μεγάλο, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από γειτονικές χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ταξιδιωτικά πρακτορεία από τα Βαλκάνια ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τουριστικά πακέτα επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη και στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», ενώ σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα εκδηλώνουν την πρόθεση τους να έρθουν στην πόλη για να ξεναγηθούν στο θεματικό πάρκο.

Όπως επισήμανε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, το σημαντικότερο συστατικό της ανοδικής πορείας του εθνικού εκθεσιακού φορέα είναι το γεγονός πως η έκθεση αρχίζει να καθιερώνεται ξανά στη συνείδηση του πολίτη της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και κατ΄ επέκταση όλης της χώρας, ως σημείο αναφοράς.

Για το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» τόνισε πως είναι ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο με εκπαιδευτικό, μορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, το οποίο δημιουργείται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ανάλογες κατασκευές στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως η λειτουργία του θεματικού πάρκου θα πλαισιωθεί και τους έξι μήνες, που θα υποδέχεται τους επισκέπτες του, από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ανάλογα και με την εκάστοτε χρονική συγκυρία (Χριστούγεννα, Αγίου Βαλεντίνου κα).

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχουν σκέψεις να παραταθεί η εξάμηνη λειτουργία του, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο το projectτου «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας», που αποτελεί αποκλειστική ιδιοκτησία και παραγωγή της ΔΕΘ-HELEXPO, να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις, καθώς υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τα Βαλκάνια.


http://www.rthess.gr/