Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε το 8ο Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πύδνας Κολινδρού
8ο Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας
Μουσικές Μνήμες από τη Μικρά Ασία


  Πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 20  Ιουλίου 2014 στην κεντρική πλατεία Αιγινίου το 8ο Φεστιβάλ Βόρειας Πιερίας που διοργανώνει  κάθε χρόνο το μουσικό εργαστήρι κρουστών της Δημοτικής Μουσικής Σχολής σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας Κολινδρού και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση.
   Το φεστιβάλ έγινε πλέον ένας θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού  και στοχεύει στο να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους να γνωρίσουν στοιχεία της μουσικής και παράδοσης από όλο τον κόσμο. Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη Μικρά Ασία και στην πολιτισμική κληρονομιά αυτής της  πολύπαθης περιοχής.  Στην εκδήλωση  συμμετείχαν και παρουσίασαν μικρασιάτικα τραγούδια το μουσικό εργαστήρι κρουστών της Δημοτικής  Μουσικής Σχολής Αιγινίου Δήμου Πύδνας Κολινδρού, το μουσικό  σύνολο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το μουσικό σχήμα Δρόσου Κουτσόκωστα. Η εκδήλωση εμπλουτιζόταν με οπτικοαουστικό υλικό, φωτογραφίες και κείμενα  και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που γέμισαν την κεντρική πλατεία Αιγινίου. 

 Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ξανθίππη Βασιλειάδου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές απηύθυνε χαιρετισμό. Στο φεστιβάλ παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι του  Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.