Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Αποτελέσματα εκτεταμένων αστυνομικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής

Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής
Ελέγχθηκαν συνολικά εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) άτομα και διακόσια επτά (207) οχήματα

Συνελήφθησαν είκοσι πέντε (25) άτομα για διάφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν εξήντα εννέα (69) παραβάσεις της φορολογικής, υγειονομικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λοιπές παραβάσεις στο πλαίσιο γενικότερων ελέγχων
Στην αστυνομική επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών της Χαλκιδικής και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας
Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου (12-13.07.2014), από αστυνομικούς σε διάφορες περιοχές της Κασσανδρείας Χαλκιδικής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) άτομα, καθώς και σε διακόσια επτά (207) οχήματα.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην πάταξη του παραεμπορίου και στις τροχαίες παραβάσεις αλλά επεκταθήκαν και σε γενικότερους ελέγχους αστυνομικής αρμοδιότητας, στην περιοχή της χερσονήσου της Κασσανδρείας Χαλκιδικής ευρύτερα.
Στην αστυνομική επιχείρηση διακλαδικού χαρακτήρα διατέθηκαν αστυνομικοί από τις κατά τόπον αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, καθώς και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, υπό την εποπτεία του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου της Κασσανδρείας Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκαν μεικτοί αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και γενικότεροι αστυνομικοί έλεγχοι από τις προαναφερόμενες Υπηρεσίες, όπου διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων της φορολογικής, της υγειονομικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλες παραβάσεις. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:
  •  μία (1) διοικητική φορολογική παράβαση για μη έκδοση παραστατικού άνω των 500 ευρώ,
  •  επτά (7) διοικητικές παραβάσεις για μη καταχώρηση προσωπικού στο Ι.Κ.Α.,
  •  έξι (6) παραβάσεις για στέρηση πιστοποιητικού υγείας,
  •  έντεκα (11) παραβάσεις για στέρηση άδειας εργασίας προσωπικού και
  •  σαράντα τέσσερις (44) παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..
Παράλληλα, στο πλαίσιο των ελέγχων εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συλλήψεις:
  •  μία (1) σύλληψη για φοροδιαφυγή,
  •  μία (1) σύλληψη για παραβίαση σφραγίδων, που είχε θέσει η αρμόδια αρχή, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση,
  • μία (1) σύλληψη για παραβίαση σφραγίδων που είχε θέσει η αρμόδια αρχή, για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και στέρηση άδειας μουσικών οργάνων.
  • δύο (2) συλλήψεις για παραβίαση σφραγίδων που είχε θέσει η αρμόδια αρχή,
  • οκτώ (8) συλλήψεις για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια, εκ των οποίων μία περίπτωση και για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια,
  • δύο (2) συλλήψεις για κατάληψη αιγιαλού χωρίς άδεια,
  • τρεις (3) συλλήψεις για διατάραξη κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης,
  • μία (1) σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,
  • μία (1) σύλληψη για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και
  •  πέντε (5) συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.