Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Έλειψε το θάρρος και περίσσεψε το θράσος Βενιζέλου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Rizopoulos Post
Οι αρχισυντάκτες των εφημερίδων, παλιά, έλεγαν πως αν θες να κόψεις φύλα από την κυκλοφορία μιας εφημερίδας κάνε πρωτοσέλιδο για την Κύπρο. Σήμερα έτσι κι αλλιώς
σχεδόν κανένας δεν διαβάζει τις καθημερινές εκδόσεις των εφημερίδων και στις κυριακάτικες, σπάνια να βρεις οποιαδήποτε αναφορά στο Κυπριακό. Όσο για την τηλεόραση, η μόνη αναφορά που μπορεί να γίνει στην Κύπρο το πιθανότερο είναι να σχετίζεται με τίποτα μεθυσμένους Άγγλους στην «Αγία Νάπα».
Είναι πολύ φυσιολογικό λοιπόν μέσα σε αυτό το κλίμα, το Κυπριακό να είναι το τελευταίο θέμα στην ατζέντα του Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Όταν τρέχουν οι προθεσμίες συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των δανειστών και της τρόικας σιγά μην ενοχληθεί ο Βενιζέλος επειδή σε επίσημο έγγραφό της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία χαρακτηρίζει «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία!
Τα σαράντα χρόνια που συμπληρώνονται από την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου φαίνεται πως για το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν είναι παρά αφορμή για ένα σεμνό μνημόσυνο της «μακαρίτισσας» και πέραν τούτου ουδέν. Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια το θέμα έχει μπει στον «αυτόματο», καλυπτόμενο πίσω από την αστεία στρατηγική πως «η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί προκειμένου να προχωρήσει η ένταξή της στην Ε.Ε». Και είδαμε πως εννοεί τη «συμμόρφωση» η Τουρκία με το αγγελτήριο θανάτου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για τον ωμό κυνισμό της Τουρκίας δεν ακούστηκε «κιχ» από ελληνικής πλευράς, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα είχε και την Προεδρία της Ε.Ε. Και το θέμα θα είχε περάσει στα «ψιλά» αν δεν το σήκωνε η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η οποία δεν μάσησε τα λόγια της.  «Ο Βενιζέλος κάνει πλάτες στην Τουρκία εις βάρος της Κύπρου». Και τότε ο Βαγγέλης άστραψε και βρόντηξε!!!
Ενώ δεν τον ενόχλησαν οι τουρκικές αναφορές, έγινε έξαλλος με την κριτική της ευρωβουλευτού σε σημείο μάλιστα που έφτασε να στείλει – άκουσον, άκουσον – ρηματική διακοίνωση στην Κύπρο διαμαρτυρόμενος για την κριτική μιας ευρωβουλευτού!
Όταν η Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία ρηματική  διακοίνωση για το γεγονός πως τα τούρκικα αεροπλάνα πετάνε πλέον πάνω από την Αττική και ο τουρκικός στόλος περιπλέει το Σούνιο, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς γιατί ο Βενιζέλος είναι ο αυθεντικότερος εκφραστής ενός πολιτικού συστήματος που του έλειψε το θάρρος αλλά του περίσσεψε το θράσος!
Αλήθεια, ο Σαμαράς τι λέει για όλα αυτά;
ΥΓ: Η κ. Θεοχάρους έθεσε κι ένα ακόμη ζήτημα, πολύ πρακτικό. Πρόκειται για την παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο μετά από έγγραφη παραδοχή του όρου «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου» εκ μέρους των, αντί του ορθού, δηλαδή Κυπριακή Δημοκρατία. Στην πράξη δηλαδή οι Τούρκοι έχουν… θάψει τη μακαρίτισσα. Τι έκανε γι αυτό η Ελληνική Προεδρία του κ. Βενιζέλου; Απολύτως τίποτα!