Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Χρώμα Ολυμπιάδας στο Αλεξάνδρειο κατά την τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
 Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Χρώμα Ολυμπιάδας στο Αλεξάνδρειο 
για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης



ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δ.ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Α. Δ.Ι.Μ.Α. ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΦΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Γ. Δ.Ι.Μ.Α ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛ.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ Κ.ΘΑΝΟΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΕΛΕΤΗ



Χρώμα Ολυμπιάδας με γεύση Ελλάδας είχε η επίσημη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τόσο η τελετή έναρξης όσο και οι αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του επί τρεις φορές Ολυμπιονίκη Παναγιώτη Ποικιλίδη, του ανθρώπου και αθλητή που δόξασε την Ελλάδα και που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, στις 23 Μαΐου 2014, σε ηλικία μόλις 49 ετών.


Η ΤΕΛΕΤΗ

Επρόκειτο για μια άρτια και μοναδικής αισθητικής εκδήλωση στο επιβλητικό κτίριο του Αλεξανδρείου, πλημμυρισμένη από χρώματα και μελωδίες. Ήταν μια τελετή που περιλάμβανε παρέλαση εθνικών ομάδων πάλης, ποικίλα δρώμενα, συμμετοχή χορωδιών και χορευτικών συγκροτημάτων της Πιερίας καθώς και πλήθους καλλιτεχνών.
Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο Αλέξης Κωστάλας, καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Ευθύμης Μαυρίδης ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε οΑνδρέας Μιχαήλ. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι η τελετή μεταδίδονταν σε ζωντανή παγκόσμια διαδικτυακή μετάδοση.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

«Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε στην πανέμορφη Μακεδονία ένα τέτοιας παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός, εδώ στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, σ’ αυτό το κέντρο του παγκόσμιου Ελληνισμού», ανέφερε ο Αλέξης Κωστάλας κατά την έναρξη της τελετής.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύση Πασχάλη, έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Ολυμπιονίκης,Κώστας Κουκοδήμος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση: «Θέλω να συγχαρώ, καταρχήν, τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου για την πραγματικά μεγαλειώδη σημερινή αυτή εκδήλωση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αναγνωρίζετε την προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές και κυρίως οι αθλητές της πάλης».
Επίσης, ο κ. Κουκοδήμος εξέφρασε ευχαριστίες και σε όλους εκείνους οι οποίοι συμπαραστέκονται «στην προσπάθεια που κάνουν Έλληνες και ξένοι αθλητές για να αναδείξουν το άθλημα της πάλης» και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άθλημα που για εμάς τουλάχιστον τους Έλληνες κρατάει από την αρχαία Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Για τη δράση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, εδώ και έναν χρόνο, έκανε λόγο, στον δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Δίου-ΟλύμπουΓιώργος Παπαθανασίου: «Την τελευταία χρονιά στο Αλεξάνδρειο έχουν γίνει πολύ περισσότερες εκδηλώσεις απ’ όσες έγιναν από το 1991 έως το 2013.
Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε το συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων και γκρινιάζαμε διότι δεν γίνονταν εκδηλώσεις. Φέτος αρχίζουμε να γκρινιάζουμε διότι γίνονται πολλές εκδηλώσεις στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και γι αυτό δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθήσουμε κάποιες εκδηλώσεις που γίνονται σε άλλες περιοχές.
Αυτό σημαίνει ότι κάτι σωστό γίνεται στο Αλεξάνδρειο, είναι κάτι που το χρειαζόμασταν εδώ σ’ αυτή την περιοχή, είναι κάτι που αγκαλιάζει τους σκοπούς του Ιδρύματος, γι αυτό και θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, την κ. Γκατζούλη και τον Πρόεδρο κ. Πασχάλη, διότι έτσι όπως τώρα ξεκινήσαμε, νομίζω ότι θα πάμε δυνατά, θα πάμε ψηλά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανασίου.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ Δ.Ι.Μ.Α. ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Ιδρύματος και Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Καλώς ήρθατε στο κέντρο του παγκόσμιου Ελληνισμού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι κοντά σας σήμερα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο, εδώ στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο σαν φάρος εκπέμπει φως σε όλους τους τομείς, τώρα και στον αθλητισμό και σήμερα στο άθλημα της πάλης, το οποίο είναι ένα αγώνισμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την πατρίδα μας».
Επίσης είπε ότι η πάλη «είναι ένα άθλημα που διδάσκει αξίες και ιδανικά, όπως την πειθαρχία, το σθένος, τη σεμνότητα και την τόλμη, εφόδια πολύτιμα για τη ζωή, που διαμορφώνουν ισορροπημένους χαρακτήρες και ισχυρές προσωπικότητες».
Μιλώντας δε γενικότερα για τον αθλητισμό σημείωσε ότι «αποτελεί αυταπόδεικτο γεγονός ότι προσφέρει πανανθρώπινες αξίες, όπου το «ευ αγωνίζεσθαι» και το «αιέν αριστεύειν» οδηγούν σε ασφαλείς διεξόδους», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Δ.Ι.Μ.Α.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ,NENAD LALOVIC.

«Θεματοφύλακες της παράδοσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Nenad Lalovic, τους ανθρώπους της Διοίκησης του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
«Σʼ αυτές εδώ τις ακτές, σ’ αυτά εδώ τα βουνά, ήταν οι πρώτοι παλαιστές που αγωνίζονταν. Και εμείς εδώ σήμερα είμαστε οι συνεχιστές αυτής της πολύ μεγάλης παράδοσης του ελληνικού πολιτισμού που έχει επηρεάσει και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Και είναι καλό να επιστρέφουμε κάποτε στην Ελλάδα για να βαπτιζόμαστε σ’ αυτό το πνεύμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Lalovic.


ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Ακολούθησε μήνυμα και ευχές για «καλή επιτυχία στους αγώνες», του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Γιώργου Ορφανού, που διαβάστηκε στην εκδήλωση, όπως επίσης διαβάστηκαν και μηνύματα του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου.
Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια ο Ειδικός Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Ρουκάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί οι αγώνες ας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Πιερίας μας, της Μακεδονίας μας, της Ελλάδας». Και συμπλήρωσε: «Εσείς κ. Πρόεδρε του Ιδρύματος αποδείξατε μ’ αυτή την τελετή έναρξης ότι μπορούμε να οργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, μπορούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε την Πιερία, τη Μακεδονία, την Ελλάδα».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΟΣ.

Καλώντας δίπλα του τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύση Πασχάλη, Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων ΠάληςΚώστας Θάνος μίλησε για «μια εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση και μάλιστα όχι μόνο για το άθλημα της πάλης αλλά και για τον Ελληνισμό, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, για την Ιστορία της χώρας, για την υποστήριξη της Ελλάδας σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές».
Στη συνέχεια, μίλησε για την προσωπικότητα του Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος, Διονύση Πασχάλη, λέγοντας: «Όταν ήρθα εδώ και συνάντησα τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και μίλησα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Ανωτάτης Αρχής, την κ. Γκατζούλη, που ήταν στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, με κατέπληξαν με την απλότητα και το ενδιαφέρον τους.
Είδα στο πρόσωπο του κ. Πασχάλη έναν άνθρωπο ιδιαίτερα εύστροφο, ιδιαίτερα ευφυή, ιδιαίτερα οργανωτικό, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι «θα τα φτιάξουμε όλα». Στην αρχή αναρωτήθηκα μήπως είναι κάποιος απ’ αυτούς που λένε πολλά αλλά κάνουν λίγα. Τον άκουσα μάλιστα να λέει ότι «χρειάζεται υποστήριξη ο Ελληνισμός» αλλά συνέχιζα να είμαι καχύποπτος, διότι όλα αυτά τα ακούμε πολλές φορές». Τελικά, όπως είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ο κ. Πασχάληςεννοούσε αυτά που είχε πει και έτσι οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου η επίσημη έναρξη παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο.
«Πρόεδρε του Διεθνούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη, όλοι εμείς, Έλληνες και ξένοι αθλητές, ευχαριστούμε το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και εσένα προσωπικά, καθώς και την Πρόεδρο της Ανωτάτης Αρχής», είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Κ. Θάνος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Δ.ΠΑΣΧΑΛΗΣ.

«Καλώς ήρθατε στο Διεθνές Ίδρυμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο παγκόσμιο κέντρο του Ελληνισμού», είπε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Διονύσης Πασχάλης, απευθυνόμενος τόσο προς τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας όσο και προς τον κόσμο.
«Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, διότι ξέρω ότι όλοι μας κουραστήκαμε από τα πολλά λόγια. Είναι πλέον καιρός για πράξεις. Σ’ αυτές τις προσπάθειες δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Η πατρίδα μας έχει αξιόλογους ανθρώπους. Είναι καθήκον όλων μας να τους αναδείξουμε.», ανέφερε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ

Μετά τους χαιρετισμούς, το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου τίμησε τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Nenad Lalovic, για την προσφορά του στο άθλημα της πάλης καθώς επίσης τίμησε τη μνήμη του αείμνηστου ΟλυμπιονίκηΠαναγιώτη Ποικιλίδη .
Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Θάνος τίμησε την Πρόεδρο της Α.Α.κ. Γκατζούλη ενώ ο κ. Nenad Lalovic τίμησε τον Πρόεδρο του Δ.Ι.Μ.Α. κ. Πασχάλη. Τέλος, το στέλεχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης στην άμμο Στέφανος Καζαριάν τιμήθηκε για τα 50 χρόνια συνεχούς προσφοράς του στο άθλημα, όπως επίσης τιμήθηκε και ο Παναγιώτης Καλτσίδης, ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στην άμμο, με την πλακέτα να δίνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Η κήρυξη έναρξης της τελετής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο έγινε από τον Πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, NenadLalovic, ο οποίος παρέλαβε το κλαδί ελιάς από τις Ιέρειες.


Τηλ: +302352021000