Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Περίστασης για διευθέτηση του ζητήματος που θα δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών τμήματος του έργου: «Μαλλιακός – Κλειδί» και αφορά το τμήμα «Βόρειος Ανισόπεδος Κόμβος Κατερίνης», αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασής του. Ειδικότερα το ψήφισμα έχει ως εξής:


«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Περίστασης για διευθέτηση του ζητήματος που θα δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών τμήματος του έργου: «Μαλλιακός – Κλειδί» και αφορά το τμήμα «Βόρειος Ανισόπεδος Κόμβος Κατερίνης».

Οι εργασίες που γίνονται δεν έλαβαν καθόλου υπόψη το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί για το σύνολο των κατοίκων και εργαζομένων στη Δημοτική Κοινότητα Περίστασης.

Αποκόπτεται η πρόσβαση και επικοινωνία με τη Δημοτική Κοινότητα Περίστασης των κατοίκων που έχουν οικοδομήσει τις κατοικίες τους, οι οποίες βρίσκονται εκατέρωθεν των εργασιών, καθώς ο αγροτικός δρόμος που υπήρχε ήταν η μοναδική αμφίδρομη πρόσβαση προς τη Δημοτική Κοινότητα της Περίστασης και πλέον καθίσταται ανέφικτη η οποιαδήποτε άλλου είδους οδική επικοινωνία τόσο για τους ενήλικες που μένουν στον οικισμό για να πηγαίνουν στις εργασίες τους, όσο και για τα παιδιά που σε καθημερινή βάση θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά και παρεμποδίζεται σοβαρά η πρόσβαση των αγροτών της περιοχής στους τόπους εργασίας τους.

Επειδή ΔΕΝ προβλέπεται εναλλακτική πρόταση οδικής σύνδεσης της περιοχής αυτής και επικοινωνίας με την Περίσταση, γεγονός που δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στους δημότες, υποστηρίζουμε το αίτημα των κατοίκων της Περίστασης ώστε να υπάρξει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ του προβλήματος, με μία σχετική τροποποίηση και άμεση ρύθμιση του, που προκύπτει από τη μελέτη εφαρμογής και ζημιώνει την τοπική κοινωνία της Περίστασης με την κατασκευή ενός συμπληρωματικού συνοδού έργου (π.χ. τούνελ κάτω από την έξοδο του κόμβου) στο σημείο όπου διακόπτεται η πρόσβαση στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο, το οποίο θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, θα αποτρέψει την οικονομική εξόντωση των αγροτών και την καθημερινή ταλαιπωρία που όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα υφίστανται από εδώ και στο εξής. Εξουσιοδοτεί το δήμαρχο για τα περαιτέρω».